Вдъхновени истории Българска рецепта за... бонбони! Без аналог в света

...
Вдъхновени истории Българска рецепта за... бонбони! Без аналог в света
Коментари Харесай

Българска рецепта за... бонбони! Без аналог в света

Вдъхновени истории Българска рецепта за... бонбони! Без аналог в света Какво стои зад концепцията - споделя Йонко Чуклев  Сабина Иванова 12 юни 2020, 06:31  Българска рецепта за... бонбони! Без аналог в света Източник: Cardinal Bites
ма две неща, с които България е известна по света. Едното е киселото мляко и съдържащият се в него лактобацилус булгарикус, а другото е розовото масло, което служи за основата на някои от най-луксозните парфюми в света.

Къде е допирната точка сред тези две същински национални благосъстояния?

Отговор на този въпрос за Vesti.bg и Вдъхновените дава Йонко Чуклев, част от екипа на Cardinal Bites, които сътвориха истинска българска рецепта без аналог в света - протеинови бонбони с български пробиотик и розово масло.
 Йонко Чуклев
Защо точно бонбони и по какъв начин стартира всичко. Йонко споделя: "Когато се събрахме с екипа, имахме следния проблем: по какъв начин да създадем нещо сладко и в това време - да те поддържа в добра форма. И като всеки стартъп знаехме, че когато не намериш нещо, което да отговори на критериите ти, си го създаваш самичък.

Спряхме се на бонбоните, тъй като те са много подценявани в България. После си зададохме въпроса - какво неповторимо нещо от България можем да включим, тъй че да имаме капацитет за нашия пазар, а за какво не и за непознатия. Така взехме решение да обогатим бонбоните с розово масло, български пробиотик и протеин. "

Така стартират опитите. На правилото проба-грешка се основават разнообразни предписания, с цел да се усъвършенства усета.
 Жасмина Гевезиева
Авторки на рецептата са Мария Сбиркова и предприемачът Жасмина Гевезиева, които са извънредно фокусирани върху здравословната страна на бонбоните.

"Все повече хора се интересуват от здравословния метод на живот. За тях е проблем, че не могат да поръчат сладки неща, които дават отговор на критериите им. Целта беше точно тези хора да могат да си разрешат да употребяват този артикул без скрупули. "
 Мария Сбиркова
На пръв взор, концепцията за протеиновите бонбони наподобява като предизвикателство - по какъв начин ще се одобри от общество, в което въпреки всичко обичайна кухня е желана и известна.

Йонко обаче счита, че българите са все по-склонни към кулинарни опити. Сравнява хората тук с хората в Англия, където работи години наред.

"Там можете да видите всевъзможни заведения за хранене - индийски, пакистански, перуански, разнообразието е нещо като даденост. В същото време, в случай че прекарате известно време в един английски офис, ще установите, че хората там имат 3-4 места, които оферират обичайните за Англия сандвичи - и те ще отидат точно там.

Наблюденията ми в България са, че тук хората вършат тъкмо противоположното. Когато са дружно и видят нещо ново, което не са опитвали, не отиват на към този момент добре познати места, а незабавно си споделят "Не сме пробвали това, дано го създадем! "

Именно тази изменяща се среда се оказва решаваща за Йонко, когато би трябвало да направи избор сред Обединеното кралство и България.

"Преди имах предложение да работя и остана напълно в Англия, само че неосъщественият капацитет у нас е главният ми претекст да откажа офертите за чужбина и да остана тук.

Именно тези благоприятни условия, които не използваме са главният ми повод да бъда тук и да работя ", споделя още Йонко и добавя: "Докато разработвахме бонбоните осъзнах какво благосъстояние имаме. Ние сме измежду топ производителите на билки в Европа, българският пчелен мед се употребява за подобрител на медовете от Азия, близо 24 милиона японци ядат българско кисело мляко, а новаторски родни артикули като олио от орехи или органични капсули с розово маслко годишно впечатляват на интернационалните изложби ".

Йонко не крие, че българските производители прибавят от ден на ден добавена стойност към продуктите. Така да вземем за пример той откровено се радва, когато види роден артикул в чужбина, както да вземем за пример влизайки в супермаркет във Франкфурт, попада на български ябълков чипс.

Такива хрумвания го въодушевяват и предизвикат него и екипа да тестват опциите си - както у нас, по този начин и в чужбина.

И признава, че работата в България го въодушевява.

"Мисля, че в случай че си отворим очите за това, с което разполагаме: билки, минерални води и помислим по какъв начин да използваме - резултатите няма да закъснеят.

Имаме капацитет, би трябвало да имаме и куража да го развием. "

Как обаче се работи в екип, изключително в случай че зародят компликации? "Всеки, който стартира да развива лична концепция, би трябвало да е наясно: провокациите са сигурни. Винаги ще се случи нещо. Просто човек би трябвало да търси опция или в случай че в действителност това е неговата фантазия - да не разрешава компликациите да го разсейват, а да гледа напред ", споделя Йонко.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР