Вдъхновени истории България срещу COVID-19 Вижте как можем да помогнем

...
Вдъхновени истории България срещу COVID-19 Вижте как можем да помогнем
Коментари Харесай

България срещу COVID-19

Вдъхновени истории България против COVID-19 Вижте по какъв начин можем да помогнем в битката с ковид 15 май 2020, 07:43  България против COVID-19 Източник: Фондадия Хелп Карма
атата 8 март ще остане в историята ни като денят, в който публично - страната ни влезе в листата с страни, които стартират борбата с COVID-19.

Предизвикателството, пред което се изправи цялото общество, за следващ път потвърди, че с обединени старания съумяваме да преминем и през най-трудните времена.

Доказателството за това е и националната благотворителна акция “България против COVID-19”, проведена от дарителската платформа HelpKarma. Едва два месеца след стартирането си, към този момент е събрала близо 200 000 лв. в поддръжка на българските медици и лечебни заведения.
 Българските медици на първа линия
Кампанията беше оповестена броени дни след началото на изключителното състояние в страната и закупи сериозна известност измежду хилядите консуматори на платформата. До момента тя е подкрепена от 971 самостоятелни донори, а със съществени суми се включиха и няколко огромни компании, които работят на българския пазар.

Поради националното значение на идеята, платформата работи по нея изцяло безплатно и не получава комисионна от даренията на потребителите. Фондация “Хелп Карма” даде персонален образец, като първа подари 10 000 лв..

Събраните средства се насочват напълно в поддръжка на българските лечебни заведения и медицински екипи, които се борят с пандемията на новия ковид. Основен фокус са обезпечаването на в допълнение заплащане за лекари и медицински личен състав на първа линия, закупуване на животоспасяваща инсталация и персонални защитни средства, както и покриване на други разноски, директно свързани с преодоляването на обстановката.
 Българските медици на първа линия
Както при всяка друга дарителска акция в платформата, HelpKarma подсигурява цялостна бистрота в изразходването на събраните средства. До момента с тях са подкрепени над 10 лечебни заведения в София, Стара Загора, Левски, Гоце Делчев, Бургас, Сливен и Момчилград. Акцент остава поддръжката на дребни лечебни заведения в провинцията, които имат достъп до стеснен запас и рядко получават дарения.

Инициативата на HelpKarma докара и до включването на доста лечебни заведения, които проведоха лични акции в платформата. От началото на рецесията в нея беше основана категория COVID-19, в която жители и организации могат да основават дарителски акции за набиране на средства за справяне с пандемията.
 Българските медици на първа линия
До момента акциите свързани с новия ковид са 19 и са събрали общо над 630 000 лв.. Кампанията на варненската УМБАЛ “Света Марина” към този момент приключи сполучливо и събра 25 000 лв. за закупуване на персонални защитни дрехи, консумативи, дезинфектанти и инсталация за диагностика на COVID-19.

Успех реализира и набирането на средства за закупуването на 5 респираторни апарата на обща стойност от над 300 000 лв. за УМБАЛ “Александровска” в София. Парите за столичната болница бяха събрани за броени дни благодарение на 1612 донори.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР