Вчерашното събитие в парламента не дава възможност за политически дебат.

...
Вчерашното събитие в парламента не дава възможност за политически дебат.
Коментари Харесай

Психолог с горещ коментар за напрежението в парламента! Има ли почва вотът на недоверие и кой как си изигра картите в сблъсъка между властта и опозицията

" Вчерашното събитие в Народното събрание не дава опция за политически спор. Трябва да се разисква доста съществено отчета на Европейска комисия, само че той изцяло потъна в този скандал. " Това разяснява психологът проф. Антоанета Христова във връзка конфликтите сред ръководещи и съпротива след изгонването на лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от зала, написа Пик.

" Това е изпускане на нерви и неподбиране на обстановката, в която, от страна на ръководещите, да бъде осъдена опозицията. Това, което се чу в парламентарната зала, бе една оценка, на която опозицията има право. Не бяха изиграни добре картите и ръководещите не отиграха добре обстановката, неточност е, счита Христова. 

Професорката направи коментар и за готвения от опозицията избор на съмнение по тематиката корупция. " Общият декор е, че не се диагностицира настройка за предварителни избори, не се вижда опция, която да замести сегашните ръководещи. И това, земното мислене на българите, им го демонстрира. Не мисля, че има здрав разсъдък да се случат промени в тази посока и самата съпротива го знае. Това е игра на съпротива и то в подтекста на приближаването на председателството, уточни тя.

Христова разкри и резултати от проучване за връзките сред българи и македонци на " Института за политика ". 

Малко над 50 на 100 от българите изпитват топло, родствено възприятие към македонския народ. Основната наклонност и болшинството от хората дават отговор, че разделянето е станало изкуствено, хората помнят своите родствени връзки с македонците. Това се отнася, несъмнено, множеството за възрастните хора. Лошата вест от проучването е, че младежите не знаят нищо и не знаят историята. И, в случай че ученето на история не се промени, те ще изпитат разделянето, сподели Христова.  

Колкото и да сме били дружно, ние даваме правото на другия да се самоопределя и да дефинира личното си държание по отношение на своите стремежи. Днес са разнообразни изискванията, само че това не значи, че нямаме предпочитание да се сближаваме, сподели тя. 

Езиците ни са " едни и същи ", " с общи корени ", дават отговор интервюираните на въпроса " Съществува ли македонският език? ". Над 50 на со считат, че подобен език не съществува. Около 25-30 % споделят, че македонците имат право да имат самоопределяне и да употребяват така наречен македонски език. Българите споделят, че езикът е един, само че щом македонците желаят да го назовават македонски, дано го назовават. Вчера научих, че единствено с цел да няма българското " ъ " то е сменено ссъ запетайка от горната страна, уточни психоложката.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР