Вчерашното решение можем да определим като чудо след Коледа. Всички

...
Вчерашното решение можем да определим като чудо след Коледа. Всички
Коментари Харесай

КНСБ: В предоговарянето на Плана намаляване с 40% на емисии не трябва да съществува

" Вчерашното решение можем да определим като знамение след Коледа. Всички партии обединени около една тематика - историческо. Това е първата и по-лесната стъпка. Оттук нататък не би трябвало да оставяме нещата ", каза Александър Шопов от КНСБ в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му в този момент е моментът, в който Пеканов би трябвало да потвърди, че се бори до дъно. Има тази опция. 

" Има опция да потърси помощ както от Синдикатите, по този начин и от прилежащите на нас страни, които също са директно подвластни от това какво ще се случи - дали ще предоговорим Плана ", разяснява Шопов пред Bulgaria ON AIR.

Според него пакет с Румъния и Гърция е вероятен вид. " Всеки ден България изнася над 2000 мегавата към прилежащите страни. В момента тока, който създават нашите централи, е на конкурентните цени. Неслучайно за предходната година България е спечелила над 8 милиарда лева, които са се върнали като обезщетения за битовите консуматори и бизнеса ", уточни гостът.

" В предоговарянето понижение с 40% на въглеродните излъчвания на този стадий не би трябвало да съществува ", счита Шопов.

" За 2020 година, в случай че сметнем на база 1990 година, България е преизпълнила сделката по зелената договорка с понижението на въглеродните излъчвания. Допълнителните неща, договаряни с тези 40%, са нерелевантни. В момента изпълняваме регламента ", добави той.

Гостът даде образец с Германия. " В съответствие 2019 година, в случай че вземем това, че 100% излъчвания изхвърля Европейски Съюз, делът на Германия е над 25%, този на България е % и половина ", разясни той.

Шопов съобщи, че не са срещу зелените сили, само че сега те не могат да задоволят потреблението на сила.

" Маришкия басейн и останалите въгледобивни райони образуват над 50% от електрическата енергия на България. Ако понижим с 40% и останат 10, значи ги затваряме. Хората, които работят там са хиляди. Не е ясно какво ще се случи с тях ", заключи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР