Вчерашното критично изказване на президента Румен Радев по отношение на

...
Вчерашното критично изказване на президента Румен Радев по отношение на
Коментари Харесай

Петков в Бородянка: Президентът може би не разбира ставащото в Украйна

Вчерашното сериозно изявление на президента Румен Радев във връзка с военната помощ за Украйна може би се дължи на недоумение на обстановката. Позорно е да се споделя, че не би трябвало да се оказва помощ на Киев, с цел да пристигна по-бързо мирът – не може просто да гледаме по какъв начин умират почтени хора. Това съобщи пред публицисти измежду разрушенията в Бородянка министър председателят Кирил Петков.

„ Искам да покажем на всички българи – напълно друго е да се гледа по интернет и да се кликат разнообразни уеб сайтове с неразбираемо наличие. Друго е когато видиш един блок като в „ Младост “, който просто е изработен на пух и прахуляк от ракета. Чувства се, че не е човешко да останем не съпричастни “, акцентира Петков.

И направи исторически паралел с България: "Представете си, в случай че някой беше споделил по време на, примерно, на Априлското въстание и беше споделил: "Ами, най-добре е това въстание доста бързо да свърши, тези хора да нямат опция да се пазят, с цел да има по-бързо мир? Нашата история е основана на това, че някакви хора не са се примирили с агресор, който желае да да да потъпче действително опцията да вършат личния си избор ".
По думите му в цялата обстановка "не можем да бъдем безучастни, не можем да кажем "Ами, това си е украински проблем, тук някакви хора умират, това нас не ни интересува " - в противен случай, би трябвало да имаме позиция ". Премиерът посочи, че поддръжката с оръжие за Украйна не е съдружен въпрос, а ще бъде обект на гласоподаване в пленарната зала: "Доколкото знам, би трябвало да имаме болшинство в Народното събрание с тази позиция ".
Той акцентира, че прекъсването на съветския газ е част от „ не добре планувана тактика “ от страна на Москва.

"Ние бяхме подготвени със тактиката още от февруари месец, което значи, че имахме различни източници. Бяхме се договорили със прилежащите страни. Знаехме точните количества ", разяснява Петков, като съпостави дейностите на Москва с наемател, който отхвърля да си заплаща.

Кои са съветските "играчи " в българската политика? "Ние ги виждаме от заран до вечер, примерно, "Възраждане " си го споделя безусловно публично. Ако отидете на техните постове, там е 1 към 1 поддръжка за Русия, дори и не се и не се крият. Това, което е по-опасно, са тези, които не се декларират толкоз ясно ".



Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР