Вчерашното гласуване за спецправосъдието показа, че смисълът на това управление

...
Вчерашното гласуване за спецправосъдието показа, че смисълът на това управление
Коментари Харесай

Христо Иванов: Рискът е да предизвикаме избори, спечелени от Путин

Вчерашното гласоподаване за спецправосъдието сподели, че смисълът на това ръководство е задоволително значим, с цел да ни сплотява, съобщи ръководителят на ПГ на " Демократична България " (ДБ) Христо Иванов.

" Надявам се, след една къса отмора по великденските празници, че разсъдъкът ще се върне, ще можем да работим дружно, тъй като алтернативата - избори, е безусловно непоносима за България в този миг, сподели той в декларация от трибуната на Народното събрание. Рискът да предизвикаме избори, извоювани от Путин, е нещо, което никой не може да си разреши да провокира ", сподели депутатът.

Той разгласи, че след закриването на профилираните съд и прокуратура, идната стъпка е промяна в КПКОНПИ и промяна на управлението ѝ. Така че, да сме сигурни, че ще може да събира доказателства за следствието на корупция, в това число - и по високите етажи на властта, да преследва парите от незаконна активност, изясни ръководителят на ПГ на Демократична България. На последващо място, означи той, е да изработим общ план за промени в конституцията, не наш, не ваш, а общ. Затова Христо Иванов прикани за рестартиране на комисията за смяна в главния закон, " с цел да променим страната най-малко с една концепция ".

Вчера закрихме една институция (специализираното правосъдие), която се беше трансформирала в емблема на политическа корист с правораздаването на България, разяснява политикът по отношение на вчерашите промени в Закона за правосъдната власт. Тя беше основана, с цел да се избегне нуждата от същинска промяна на постоянното правораздаване, изключително на прокуратурата, да извърши програмата " ние ги хващаме, те ги пускат ", да бъде паралелна конструкция на естественото правораздаване у нас и да дава отговор по-гъвкаво на упованията на една политическа обстановка, продължи той. И ликвидацията на тази конструкция беше значима крачка за нормализация както на правораздаването, по този начин и на политическия живот в страната.

Кризите се случват в миг, когато българската политическа система не може, няма език, на който да създаде единодушие, регистрира Иванов. Защото не спорим за идеологически разлики, а се упрекваме взаимно в криминалитет, добави депутатът. Това прави изцяло немислима опцията за търсене на някакви национални консенсуси, счита ръководителят на ПГ на Демократична България.

Той прикани към единодушие за промяна на правораздаването, тъй че да няма подозрения, че може да се произнася изцяло без значение по подозрения за осъществени закононарушения. Ликвидирайки специализиранато правораздаването, казахме, че всички проблеми би трябвало да се вземат решение от стандартния съд, а не в оня политически съд, съобщи Иванов. Т.е., ще се произнася самостоятелният стандартен съд, който може да се произнесе свободно, не в полза на ръководещите, разяснява той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР