Вчерашното гласуване за спецправосъдието показа, че смисълът на това управление

...
Вчерашното гласуване за спецправосъдието показа, че смисълът на това управление
Коментари Харесай

Христо Иванов към коалицията: Рискът е да предизвикаме избори, спечелени от Путин

Вчерашното гласоподаване за спецправосъдието сподели, че смисълът на това ръководство е задоволително значим , с цел да ни сплотява, съобщи ръководителят на ПГ на " Демократична България " (ДБ) Христо Иванов.

" Надявам се, след една къса отмора по великденските празници, че разсъдъкът ще се върне, ще можем да работим дружно, тъй като алтернативата - избори, е безусловно непоносима за България в този миг, сподели той в декларация от трибуната на Народното събрание. Рискът да предизвикаме избори, извоювани от Путин, е нещо, което никой не може да си разреши да провокира ", сподели депутатът.

Той разгласи, че след закриването на профилираните съд и прокуратура, идната стъпка е промяна в КПКОНПИ и промяна на управлението ѝ. Така че, да сме сигурни, че ще може да събира доказателства за следствието на корупция, в това число - и по високите етажи на властта, да преследва парите от незаконна активност, изясни ръководителят на ПГ на Демократична България. На последващо място, означи той, е да изработим общ план за промени в конституцията, не наш, не ваш, а общ. Затова Христо Иванов прикани за рестартиране на комисията за смяна в главния закон, " с цел да променим страната най-малко с една концепция ".

Вчера закрихме една институция (специализираното правосъдие), която се беше трансформирала в емблема на политическа корист с правораздаването на България , разяснява политикът по отношение на вчерашите промени в Закона за правосъдната власт. Тя беше основана, с цел да се избегне нуждата от същинска промяна на постоянното правораздаване, изключително на прокуратурата, да извърши програмата " ние ги хващаме, те ги пускат ", да бъде паралелна конструкция на естественото правораздаване у нас и да дава отговор по-гъвкаво на упованията на една политическа обстановка, продължи той. И ликвидацията на тази конструкция беше значима крачка за нормализация както на правораздаването, по този начин и на политическия живот в страната.

Кризите се случват в миг, когато българската политическа система не може, няма език, на който да създаде единодушие , регистрира Иванов. Защото не спорим за идеологически разлики, а се упрекваме взаимно в криминалитет, добави депутатът. Това прави изцяло немислима опцията за търсене на някакви национални консенсус и, счита ръководителят на ПГ на Демократична България.

Той прикани към единодушие за промяна на правораздаването , тъй че да няма подозрения, че може да се произнася изцяло без значение по подозрения за осъществени закононарушения . Ликвидирайки специализиранато правораздаването, казахме, че всички проблеми би трябвало да се вземат решение от стандартния съд , а не в оня политически съд, съобщи Иванов. Т.е., ще се произнася самостоятелният стандартен съд, който може да се произнесе свободно, не в полза на ръководещите, разяснява той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР