Вчерашният инцидент в Борован повдигна и въпроса за безопасността на

...
Вчерашният инцидент в Борован повдигна и въпроса за безопасността на
Коментари Харесай

АПИ: Мястото на инцидента в Борован не е участък с повишена концентрация на ПТП

Вчерашният случай в Борован повдигна и въпроса за сигурността на пътищата, които минават през обитаемоте места. В съответния случай става въпрос за права от републиканската пътна мрежа. От общината настояват, че са подавали голям брой сигнали, че тя е рискова. Инж. Иван Досев от организация "Пътна инфраструктура " обаче съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия, че точното място на злополуката не е сектор с нараснала централизация на пътно транспортни катастрофи.

АПИ прави всичко допустимо за извеждане на тежкия трафик отвън обитаемоте места. Това изрично проличава от подхванатите от организацията дейности, както по създаване на скоростни пътища, които да поемат тежкия трафик, съобщи Досев.

По мотив случая в Борован той обясни, че АПИ има проучване, което се прави всяка година за определяне на централизация на ПТП-та и точното място на злополуката не попада в обсега и не е открито за него, че е сектор с нараснала централизация на пътно транспортни катастрофи.

"АПИ е подхванала всички вероятни дейности, даже с риска да получим опълчване от позиция на това, че стартираме големи поръчки и разходваме голям бюджет за обезпечаване на директни пътища, скоростни пътища, които да поемат главния трафик и да изведат тежкия трафик отвън обитаемоте места. Имаме предпочитание да изведем трафика от всяко едно обитаемо място, само че цели са да се обезпечи място за директния трафик. Когато се обезпечи това място, ще се обърне внимание и на отклоняване на директния трафик от дребните обитаеми места. ", сподели още инж. Иван Досев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР