Вчерашният двубой между Уест Хем и Бърнли от Висшата лига

...
Вчерашният двубой между Уест Хем и Бърнли от Висшата лига
Коментари Харесай

Сред грозния екшън в Уест Хем имаше и дъх човещина

Вчерашният дуел сред Уест Хем и Бърнли от Висшата лига провокира голям брой полемики на острова поради бурния метод, по който почитателите на „ чуковете” показаха своето неодобрение против босовете на клуба. Лондончани паднаха от Бърнли с 0:3 вкъщи, а това докара до огромни буйства на почитатели по трибуните.

Тежката загуба бе трета подред за Уест Хем и съществено заплашва оцеляването на тима в британския хайлайф. От началото на акцията отборът има 14 провали, което значи, че цялата лига единствено 4 други тима имат по-голям брой провали (а Суонси и Хъдърсфийлд към момента са пред „ чуковете” в класирането).

- West Ham 0-3 Burnley

- Fans riot on the pitch

- One fan steals a corner flag

- Mark Noble floors a fan

- Burnley players get kids to sit on bench to get away from riots

- 25 minutes of "Sack the board "

- West Ham owners asked to leave for their own safety

Wow. pic.twitter.com/PhJlHWns5e
— kwiff (@KwiffOfficial) March 10, 2018
Това преля чашата на търпението измежду почитателите, които от дълго време имат зъб на притежателите Дейвид Съливан и Дейвид Голд. Голяма група последователи на „ Лондон Стейдиъм” нападна директорската ложа на стадиона, до момента в който други почитатели нахлуваха на терена след попаденията на Ашли Барнс и Крис Ууд. Стигна се до такава степен, че шефовете на Уест Хем трябваше да си тръгнат с мисъл за своята сигурност. В същото време долу на терена капитанът Марк Ноубъл персонално просна на тревата един от нахлулите ентусиасти, а различен пък отмъкна едно от ъгловите флагчета и опита да го забие посред централния кръг.

Над 25 минути групата, окупирала ложата на шефовете, скандираше мощно „ Уволнете борда!” и блъскаше по част от рекламните пана.

На този съвсем апокалиптичен декор човещината у играчите на съперника плени всички на Острова. Футболистите от аварийна пейка на Бърнли напуснаха седалките и ги отстъпиха на намиращите се наоколо по трибуните деца, с цел да ги предпазят от възможни злополуки. Навсякъде в Англия има фотоси по какъв начин младите последователи от други браншове биват изведени облени в сълзи.

Amazing moment Burnley players let young children sit on the bench amid disgraceful riots at West Hamhttps://t.co/RWQbWhAYKz pic.twitter.com/yJuF0cuwvx
— Mirror Football (@MirrorFootball) March 10, 2018
Логично случилото се докара до изказване от страна на Дейвид Голд, който съобщи, че сигурно няма да бъде изтласкан от клуба по подобен метод. „ По-голямата част от нашите почитатели са естествени хора, които се държат обичайно, както и да се усещат по отношение на нас”, разяснява босът. „ Ние бяхме покъртени, когато трябваше да напуснем ложата. Нереално е какво чухме от тези хора, които твърдяха, че сме откраднали парите им и които ни сочеха като лъжци и измамници. Това е толкоз неверно.”

„ Те въобще не сочеха съответен проблем – всичко бяха единствено генерализации, които просто не са правилни.”

„ Нямам никакви възражения против тези, които не харесват метода, по който управляваме клуба. Много от тях са прилични хора, които могат да бранят своята идея със пристрастеност и разсъдък. Това е наред. Никога обаче няма да бъда изтласкан с държание, каквото видях през вчерашния ден. Това няма да се случи в името на всички прилични фенове”, съобщи Голд.

@SkySportsNews West Ham’s board need to sort this club out. 4 pitch invaders running riot without being challenged by security was the start of a dangerous protest. Young supporters had to be taken out early in tears pic.twitter.com/1Fg0y6cMsU
— Jay Hoyle (@JayKHoyle) March 10, 2018
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР