Вчерашният ден започнал по напълно нормален начин в дома на

...
Вчерашният ден започнал по напълно нормален начин в дома на
Коментари Харесай

Кирьос помогнал на полицията да открие откраднатата му кола


Вчерашният ден почнал по изцяло естествен метод в дома на Ник Кирьос. Както постоянно се случвало, неговата майка Норлейла се приготвяла да отиде на фитнес, до момента в който останалите хора в къщата към момента спели. Точно тогава обаче на вратата се почукало. На въпроса кой е, индивидът насреща дал отговор „ Крис “. Майката на международния №26 не се усъмнила, защото той фактически имал другар с това име.

Норлейла Кирьос отворила вратата, при което пред нея се изправил облечен напълно в черно маскиран мъж. Той насочил пушка против нея и ѝ споделил да му даде ключовете за зелената „ Tesla “, която била паркирана пред къщата, след което да пристигна с него и да му покаже по какъв начин да я отключи.

Когато крадецът се качил на шофьорското място, майката на Кирьос изтичала назад в къщата с крясъци за помощ и заключила вратата. Агентът на тенисиста – Даниел Хорфол, който по това време бил в дома на играча, схванал какво става и се обадил в полицията тъкмо преди маскираният нарушител да потегли с автомобила на финалиста от Уимбълдън.

Веднага по-късно Хосфол се свързал с Кирьос, който обаче запазил хладнокръвие. Тенисистът оказал помощ на полицията, като наблюдавал колата посредством мобилното приложение Tesla App. Благодарение на него той съумял освен да наблюдава точното местонахождение на автомобила, само че и лимитирал скоростта му до 80 км/ч. След малко гонене крадецът бил хванат покрай дома си в Ейнсли. Той оказал опозиция при арест, поради което се наложило служителите на реда да си послужат с електрошок.

Според отчета по случая майката на Кирьос била очевидно изплашена и изразила опасения, че крадецът може да се върне и „ да пробие дупка във вратата “. След случилото се тенисистът и фамилията му поискали да им бъде назначена защита.

Тази заран крадецът е бил изправен пред съда по общо пет обвинявания, измежду които въоръжен обир, кражба на автомобил и опозиция при арест. По време на разпитите 32-годишният мъж разказал няколко разнообразни версии. В последна сметка той декларирал, че не си спомня изключително добре случилото се, защото бил под въздействието на медикаменти. Заподозреният останал в ареста без право на освобождение под гаранция.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР