Вчерашният ден на Откритото първенство на Австралия се оказа особено

...
Вчерашният ден на Откритото първенство на Австралия се оказа особено
Коментари Харесай

Мартина Навратилова, Джон Макенроу, Маргарет Корт Арена, Ивон Гулагонг и протестът на тенисистите на Australian Open

Вчерашният ден на Откритото състезание на Австралия се оказа изключително под напрежение, само че не поради съревнование на корта. След " Мача на легендите " по двойки, някощашната номер едно в женския тенис Мартина Навратилова се качи на стола на съдията и повдигна въпроса за името на " Маргарет Корт Арена " преди микрофонът й да бъде спрян.

Стадионът " Маргарет Корт " в Мелбърн е кръстен на именитата австралийска тенисистка, която обаче има много спорни публични и политически възгледи. Тя намерено е агитирала срещу правата на хомосексуалистите и бисексуалните хора, обществено е очерняла играчи с такава полова ориентировка и е призовавала за бойкотирането им. Освен това е била последовател на апартейда в Южна Африка.

Навратилова, която се ожени за дългогодишната си партньорка Юлия Лемигова през 2014 година, от години моли за промяна на името на стадиона. В нейна поддръжка застана друга тенис легенда, известна със " скандално " държание - Джон Макенроу.

След като микрофонът й беше спрял, Навратилова слезе от съдийското столче, само че дружно с Макенроу подвигнаха афиш, на който пишеше " Evonne Goolagong Arena ". Ивон Гулагонг е австралийска тенисистка от аборигенски генезис, печелила четири пъти Откритото състезание на Австралия. Двамата тенисисти оферират " Маргарет Корт Арена " да бъде прекръстен на " Ивон Гулагонг Арена ". /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР