Вчерашният ден е доказателство, че критиките към президента целят да

...
Вчерашният ден е доказателство, че критиките към президента целят да
Коментари Харесай

Йотова след визитата на Зеленски: Правителството се опитва да скрие нещо от българите

Вчерашният ден е доказателство, че рецензиите към президента целят да лишават вниманието на българската общност от това какво тъкмо е поело българското държавно управление като ангажимент към президента Володимир Зеленски. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти, съобщи Новини.бг.

„ Различното мнение на премиера и военния министър демонстрират предпочитание да се скрие нещо от българската общност. Единият приказва по какъв начин ще дадем всичко на Украйна, с изключение на самолетите, другият – че ще дадем това, което можем ”, добави тя.

„ Вчера през целия ден министър-председателят трябваше да пояснява думите на своя министър, т.е. има нещо прикрито ”, безапелационна е Йотова.

„ Ще напомня, през май месец президентът Зеленски беше на сходно обиколка в Западна Европа. Там бяха сложени съответно неговите претенции, и получи съответни отговори. От нас не получи съответен отговор, това ме тормози ”, сподели още тя.

Запитана какъв е анализът ѝ за визитата на Зеленски и за третия пакет помощ, която България ще изпрати на Украйна, Йотова изясни: " Този прочит следва, дано изчакаме по какъв начин ще се развият нещата в идващите дни и уговорките, които България ще поеме във Вилнюс. Дано да бъдат по този начин положителни от страна на изпълнителната власт и министър-председателя да бъдат откровени с българското общество, с нас като българи, и да кажат какви са тези задължения. "

" Нали не очаквате от мен да пояснявам думите на президента. Той сподели позицията си, която е изразявал неведнъж на разнообразни интернационалните равнища, и на формата Б-9, в това число и на Срещата на върха в Брюксел, както и пред украинската делегация? ", добави вицепрезидентът.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР