Вчерашният частичен местен вот не беше избор, а завръщане и

...
Вчерашният частичен местен вот не беше избор, а завръщане и
Коментари Харесай

БСП: Галиче е като Сомалия, ГЕРБ искат да откраднат демокрацията

Вчерашният непълен локален избор не беше избор, а завръщане и проява на ретромутренската страна. Бях не запомнил по какъв начин наподобяват формалните спортни екипи, ланците от горната страна и джиповете по на 15-20 години, само че пък за това от всички репортажи, които имаше през вчерашния ден, плюс безбройните клипове и стотиците фотоси, които се изсипаха в мрежата, ми се възвърне обликът от началото на 90-те години. Това сподели на конференция зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев.

На изборите в Галиче станахме очевидци на нагли операции. Тук имаме " новаторски " изборни процеси, които се пробват по места. Носят се клюки, че Ценко Чоков е звънял от пандиза и е управлявал изборния развой. Ценко Чоков, претендентът и доскорошен кмет на ГЕРБ, който ръководи дружно с Движение за права и свободи, съобщи Добрев.

Вчера в Беден нямаше избори, сподели Николай Димов - издигнатият от Българска социалистическа партия претендент за кмет на смолянското село. Хората бяха извозвани от един шеф с думите, че в случай че не гласоподават за ГЕРБ, повече няма да работят там. Председателят на Общинския съвет на Девин, който е от ГЕРБ, беше от самото начало там, извозваше хората с персоналния си джип, добави Димов.

Имаше напън освен от шефа на завода, само че и от самия кмет, от общинския ръководител. Говорим за един единствен шеф в дребното село. Обяснил е, че в случай че ГЕРБ не завоюва се постанова да затваря цеха. Сами си направете извода по какъв начин въздейства това на изборния развой, сподели Кирил Добрев.

И за двете общини е присъща забавна коалиция - ДПС-ГЕРБ. Двете партии може би имат общи ползи и е добре да разгласят публично обединението, уточни Добрев.

Кандидатът за кмет на Галиче от Българска социалистическа партия Веселин Тушинов съобщи, че Галиче си наподобява с страни като Сомалия по това, че там кметът се показва. Хората не го избират и са доста ощетени от това нещо, отнето им е правото на либерален принцип. На фона на демографската рецесия в страната на изборите селото ни се е нараснало с 200 индивида. Някои политически фигури записват своите служащи на адреси на пусти къщи и ги карат да гласоподават. Това е действителността, съобщи Тушинов.

Кирил Добрев акцентира, че от Българска социалистическа партия не признават изборния резултат. Ще желаеме анулиране на вота, добави депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков. Няма да оставим нещата по този начин, няма да се оставим да ни откраднат демокрацията, добави той.

Против уговорените въпроси и връщането на мутренската страна сме, добави Кирил Добрев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР