Вчерашните протести в Югозападна България бяха белязани от напрежение между

...
Вчерашните протести в Югозападна България бяха белязани от напрежение между
Коментари Харесай

Позволи ли си благоевградската полиция да репресира граждани и журналисти

Вчерашните митинги в Югозападна България бяха белязани от напрежение сред участниците и полицията. Днес локални публицисти и стачкуващи настояват, че са били обект на опити за заплашване и открита експанзия. Униформените отхвърлят.

След края на митинга край Благоевград, който са отразявали, автомобилът на Мариета Димитрова и сътрудника й е засечен от полицейска кола и спрян.

„ На входа на Благоевград бяхме засечени от полицейска кола, която влезе в насрещното с включени светлини, в първия миг не разбрахме какво се случва, сега, в който колата ни засече и по жестовете на служителите на реда вътре разбрахме, че идват за нас”, описа тя.
Снимка: bTV
От полицията обясниха, че автомобилът е спрян, тъй като лидерът му имал подозрително държание по време на митинга. „ Нищо преднамерено, тестван е лидерът за ръководство на МПС след алкохол и опиати, резултатите са негативни и лицата са...приключена е работата с тях”, уточни шефът на благоевградското ОДМВР Николай Хаджиев.

Според Димитрова обаче случилото се наподобява на заплашване.
Пътни блокади и шествия в доста градове на страната Протестите са против цените на горивата и стандарта на живот
Мария Коцева е измежду дейните протестиращи на Кулата. Какво споделя тя: „ Изведнъж, без предизвестие, те потеглиха против нас с краката изпод ритаха и аз се спънах и паднах. Моят брачен партньор стартира да вика „ Спрете, спрете, жена ми падна!”, никой не спря. Имам няколко охлузвания, популярност Богу не съм стъпкана и ритана, само че беше много неприятно”.

Обяснението на Хаджиев: „ Хората, които са попречили пътното придвижване и с това си деяние са нарушили публичния ред с жива верига са били изведени от пътя. (…) Аз изрично мога да заявя, че не е имало превишаване на права от страна на органите на реда”.

Не са употребявани помощни средства – палки и белезници по време на митинга през вчерашния ден, прецизират от Министерство на вътрешните работи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР