Вчерашните протести приключиха към 00.00 часа вечерта, няма задържани лица

...
Вчерашните протести приключиха към 00.00 часа вечерта, няма задържани лица
Коментари Харесай

Полицията моли протестиращите да не блокират кръстовищата

Вчерашните митинги завършиха към 00.00 часа вечерта, няма арестувани лица и груби нарушавания на публичния ред . В това увери на брифинг в Столична дирекция на вътрешните работи комисар Тони Тодоров, зам.-началник на бранш " Охранителна полиция ".

Полицията благодари на хората, които с държанието си посочили, че не престават линията на естествените взаимоотношения с контролните органи.

До момента няма подадени сигнали или тъжби по районни ръководства. Снощи нещата протекли по друг метод - с разпространяване на цялото болшинство по всички кръстовища. Въпреки това полицията била основала организация за недопускане на нарушавания, тактичност по изчакване и предприемане на дейности при съществени нарушавания, сподели комисар Тодоров.
 14-и ден на митинги под прозорците на властта
14-и ден на митинги под прозорците на властта

Исканията на протестиращите остават същите

При блокиране на главните кръстовища полицията основала организация за контролиране на пътното придвижване . Отворихме наблюдения на всички места за недопускане на произшествия и за недопускане на напрежение сред протестиращите и водачите. Всичко протече обикновено и в 00:15 бяха освободени всички кръстовища , увери комисар Тодоров.

" Постоянно се мъчим да водим връзка, само че извънредно деликатно се отнасяме към дребен брой хора, които са застанали на друго кръстовище. Когато забележим, че хората са използвали алкохол, се опитваме да минат нещата по-нормалния ред ", акцентира той.

Полицията забелязала в качеството си и на персонален интерес в късните часове хора, които са участвали на митингите да приканват блокирането на кръстовищата да става в по-ранните часове. За това комисар Тодоров още един път прикани хората да не блокират огромните кръстовища и да бъдат малко по-разумни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР