Вчерашните местни избори и по-точно тези в София категорично показаха,

...
Вчерашните местни избори и по-точно тези в София категорично показаха,
Коментари Харесай

Демократична България – кога ще се научите?

Вчерашните локални избори и по-точно тези в София изрично демонстрираха, че " Демократична България " (ДБ) не просто изпусна златен късмет, с цел да покаже прогрес, а и по-страшното – че или не може и знае по какъв начин, или не желае.
Като погледнем резултатите на претендента на Демократична България арх. Борислав Игнатов и тези на претендента на " Спаси София " Борис Бонев, сумарно те са безусловно действителна конкуренция на Мая Манолова. Каквото ще да приказва Манолова и нейните поддръжници, някои от които почитам доста като хора и които познавам персонално, тя си остава с печата от времето на Пламен Орешарски – тогава, когато обясняваше КОЙ стои зад Делян Пеевски. Тези времена, в моите очи, изрично са построили какъв политик е Манолова – с висок диалект и доста пърпорене пред медиите, само че количеството и качеството на думите ѝ въобще не дават отговор на количеството и качеството на свършеното.
В този смисъл, в случай че една доста добре разпознаваема организация като " Спаси София " и политическа партия със сериозен капацитет в столицата като " Демократична България " се бяха обединили, то Йорданка Фандъкова в действителност щеше да се тормози на балотаж. Но от Демократична България за следващ път се изложиха като кифладжии – желаеха безусловно да си имат претендент, а не да поддържат различен, отвън тяхното лоно - откакто Бонев се кандидатира пръв и надалеч преди демократите да имаха човек!
Защо? Щеше нещо да ви се накриви шапката непоправимо, в случай че бяхте подкрепили човек, който не сте издигнали персонално? Нали сякаш се задачите в цивилен мислещите, в хората с прогресивни хрумвания – какво по-прогресивно от това ново, свежо лице, без политическо задължение, с забавни хрумвания? Или в последна сметка вие, демократи, няма да излезете от сянката на Фондация " Америка за България "? Давате ли си сметка, че 65% от вота за Бонев идва не от последователи на обичайно познати партии? И още нещо - 20% от вота му е от хора с главно и по-ниско обучение, съгласно " Галъп Интернешънъл ". Причината за това персонално аз виждам в неуморното циркулиране на " Спаси София " по места в столицата от три месеца - образец за това бяха кварталните пазари! Борислав Игнатов през това време къде ходеше - на високо интелектуални диспути, където кой повече можеше да завоюва от известната към този момент целева група?
Буквално преди дни съумях да виждам кино лентата Brexit, с Бенедикт Къмбарбач в основната роля. Филмът не ме изненада с нещо изключително, тъй като нещата, които се разкриват там, ги знаех още от абсурда с Cambridge Analytica – доста преди в България този скандал да се появи по-широко в новините, бях писал материали за него! Но във кино лентата излезе нещо съответно, което не знаех с цялостна акуратност – тъкмо тези техноманипулатори са привклекли с посланията си 3 млн. души, които по принцип не гласоподават! И по тази причина най-после акцията в поддръжка на Brexit завоюва.
Това е методът да печелиш – с визионерски обсег. Борис Бонев беше този спомагателен актив за Демократична България, който в Brexit се оказаха тези 3 млн. души. Но от Демократична България не го използваха, откакто имат ясни образец тъкмо от Запад – Запада, който непрекъснато цитират за всичко.
И освен това състояние не може човек да не се замисли – вие, другари-демократи, можете ли да мислите или някой ви споделя настойчиво какво да мислите, с цел да ви държи на едно непрекъснато равнище – на лаещото политическо куче, което все да е моралният глас, с цел да се помръдва лекичко статуквото тук и там в интерес на непознат интерес, само че в никакъв случай да не тръгне същински и непреодолимо в интерес на интереса на българското общество? Двата разновидността са еднообразно плашещи! Покажете, че има и трети – опровергайте ме! Излезте и кажете почтено какво стана на срещите със " Спаси София " за единна кметска кандидатура и какво не стигна за съгласие?! " Спаси София " да го направи също – ясно, изрично и без недомлъвки! Защото другояче ГЕРБ, с мантрата " да не дойдат комунистите " (а те са си все на власт, с телохранителя на Тато пръв демократ), ще векува и вие, демократи, им помагате непрекъснато! Ако ще е по този начин, закривайте се по-добре още в този момент!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР