Вчерашната визита на украинския президент Володимир Зеленски бе акцентът на

...
Вчерашната визита на украинския президент Володимир Зеленски бе акцентът на
Коментари Харесай

Борисов успокоявал Зеленски: ексцесиите не били в стила на Възраждане

Вчерашната аудиенция на украинския президент Володимир Зеленски бе акцентът на дежурния утринен брифинг за публицисти на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов обстойно приказва за водачеството на партията си в помощта за Украйна, само че също по този начин главно подлага на критика уредниците на визитата - от Министерския съвет, които не планували Зеленски да приказва пред Народното заседание - поради прокремълската " Възраждане ". А тя тази партия не била рискова - не ѝ било в стила да прави " ексцесии " и " саботажи " - и това обяснил Борисов персонално на Зеленски.

На въпрос за какво Зеленски не дойде в Народно събрание, водачът на ГЕРБ се изрече в интерес на " Възраждане " (която постоянно му обезпечава болшинство в Народното събрание, дружно с ДПС):

" Защото го бяха заблудили, че от " Възраждане " ще вършат някакви ексцесии, саботажи и аз персонално му обясних, че това не е в техния жанр. Те имат ясна позиция и в това време тяхната цел, не приказвам от тяхно име, моят прочит е подобен - проследявам техните визити, те имат изяви по Европа - " Алтернатива за Германия ", партиите в Италия, Унгария, Австрия - те ще търсят там изява, в това политическо семейство, както ние в ЕНП, както Политическа партия в демократичната секта, тъй че това е обикновено. Аз скърбя, че срещата не беше в Народното събрание. Президентът Зеленски приказва пред всички парламенти, пред Сената, Конгреса, а ние тук се наложи да отидем в Дом номер 2 в Бояна, тъй като от нас не зависеше, а от който е правил програмата. "

Припомняме, че " Възраждане " постоянно прави обществени прояви с елементи на " ексцесии ", в т. ч. в постройката на Народното събрание. А по адрес на визитата на Зеленски, която заобиколи Народното събрание, водачът ѝ Костадин Костадинов написа във фейсбук профила си: " Не го докараха в Народното събрание, с цел да го посрещнем, както прилича. "

На няколко пъти Борисов посочи заслугите на ГЕРБ за българската поддръжка за Украйна, припомняйки по какъв начин по време на кабинета " Петков " България не смееше да даде оръжия на Киев поради съдружния сътрудник - Българска социалистическа партия. Така през вчерашния ден било регистрирано, че външният министър Дмитро Кулеба " се разхождаше по коридорите и не го пуснаха вътре в Народното събрание, с цел да не си счупят обединението с Българска социалистическа партия " (което е факт). След което Борисов продължи, иронизирайки връзките сред ГЕРБ и ПП-ДБ: " А в този момент нямаме коалиция, дублирам, нямаме коалиция, а те държат да се повтаря, по тази причина дублирам поради тях - " механизъм за съдействие ".

" Струваше си да създадем държавно управление, струваше си да изведем България на позицията, която е. Да ми простят компромисите, само че в името на България това беше по-важно. И наличието на Зеленски в България е доста явен знак, това е оценка и ние тряба да създадем всичко допустимо това да съществува и по този начин да работи страната " - въпреки всичко означи Борисов. 

Но след това се върна на остарялата си теза: лидерски диалози ще има, когато от Политическа партия спрат да желаят всички постове в страната.

" Надявам се, когато пристигна моментът за ротация, те да си удържат на думата. Ако сега нещата не вървят, тъй като те се борят само и единствено за колкото може повече постове... И в този момент за регулаторите да се разберем - когато правилото и механизмът, че единствено техните претенденти са хубави и положителни и красиви, отпадне, тогава надлежно ще продължим диалозите ", съобщи.

Любопитното е, че ПП-ДБ няма нито един собствен претендент за момента в оповестените процедури за избор на нови титуляри на Българска народна банка, НЗОК и Сметната палата. Нещо повече - както Клуб Z писа, от обединяването считат да поддържат за Българска народна банка номинацията на ГЕРБ - сегашният гуверньор Димитър Радев.

Преди време Борисов се ядоса, че ПП-ДБ е издигнала номинацията си за кмет на София на толкоз ранен стадий (неписаната традиция е да се " стиска " до последния миг, че да не излезе компромат за претендента, б.р.). Днес той реши да разяснява Васил Терзиев в подтекста на обстоятелството, че близки негови родственици са били чиновници на Държавна сигурност. 

" Това, че оповестиха по-рано, мисля, че стана ясно какъв претендент са изкарали... Аз единствено следя обществените мрежи, аз не мога да му давам оценка. Когато пристигна време, ще си изкараме наш претендент. Но аз съм служил в пожарната по време на ръководителите на 3-о, 4-то ГУ на Държавна сигурност и знам какви бяха. Мен не могат да ме заблудят. Приказките за алените куфарчета не съм ги измислил аз; аз още марширувах по плаца, когато се говореше за червени куфарчета ", съобщи Борисов, който е някогашен член на Българската комунистическа партия.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР