Вчерашната стрелба в джамия край норвежката столица Осло се разглежда

...
Вчерашната стрелба в джамия край норвежката столица Осло се разглежда
Коментари Харесай

Нападателят в джамия край Осло е убил и доведената си сестра

Вчерашната пукотевица в джамия край норвежката столица Осло се преглежда като " опит за терористично нахлуване ", съобщи ДПА, като се базира на полицията.

" Разследването сподели, че нападателят има десноекстремистки възгледи ", съобщи полицейският представител Рюне Скьолд.
По думите му обвиненият има антиимигрантски възгледи и изразил поддръжка за Видкун Квислинг - норвежкия политик, сътрудничил на окупационните немски сили.

Засега са му повдигнати обвинявания в опит за ликвидиране и ликвидиране, само че не и в тероризъм, заяви Българска телеграфна агенция.

При нападението против ислямския център " Ан Нур " леко пострада един човек. Няколко часа след офанзивата полицията откри натрупа на млада жена, родственик на обвинения.

Днес полицията заяви, че убитото момиче е доведената сестра на нападателя, щерка на неговата мащеха. Жертвата е била на 17 години.
Норвежката министър-председателка Ерна Сулберг се срещна през днешния ден с членове на ислямския център, събрали се да отбележат празника Айд ал Адха.

" Станалото е нещо, което не трябва да се случва в Норвегия. Норвегия би трябвало да бъде безвредно място ", сподели Сулберг пред кореспонденти. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР