Вчерашната стрелба в джамия край норвежката столица Осло се разглежда

...
Вчерашната стрелба в джамия край норвежката столица Осло се разглежда
Коментари Харесай

Стрелбата в джамия край Осло се разглежда като опит за терористично нападение

Вчерашната пукотевица в джамия край норвежката столица Осло се преглежда като "опит за терористично нахлуване ", съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на полицията.
"Разследването сподели, че нападателят има десноекстремистки възгледи ", съобщи полицейският представител Рюне Скьолд. По думите му обвиненият има антиимигрантски възгледи и изразил поддръжка за Видкун Квислинг - норвежкия политик, сътрудничил на окупационните немски сили. Засега са му повдигнати обвинявания в опит за ликвидиране и ликвидиране, само че не и в тероризъм.
При офанзивата против ислямския център "Ан Нур " леко пострада един човек. Няколко часа след нападението полицията откри натрупа на млада жена, родственик на обвинения.
Норвежката министър-председателка Ерна Сулберг се срещна през днешния ден с членове на ислямския център, събрали се да отбележат празника Айд ал Адха. "Станалото е нещо, което не трябва да се случва в Норвегия. Норвегия би трябвало да бъде безвредно място ", сподели Сулберг пред кореспонденти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР