Вчерашната среща в Париж, поискана от французите и германците за

...
Вчерашната среща в Париж, поискана от французите и германците за
Коментари Харесай

Италия е против "механизма за солидарност" за разпределяне на мигранти в ЕС

Вчерашната среща в Париж, " поискана от французите и германците " за разискване на разпределението на избавените в морето мигранти, беше " цялостно крушение ", сподели италианският крайнодесен вътрешен министър Матео Салвини, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция. Обичайно повтарящата се мантра беше, че Италия би трябвало да продължи да бъде бежанският лагер на Европа, съобщи вицепремиерът.

Популисткото държавно управление в Рим се опълчва на предложенията корабите със избавени мигранти да дебаркират в Италия или Малта, а пасажерите им да се разпределят по-късно в други страни от Европейския съюз. Рим желае бежанците да бъдат сваляни на брега и в други страни като да вземем за пример Франция.

Италия " е с гордо вдигната глава " и не приема нареждания от никого, сподели през вчерашния ден вечерта Салвини в отговор на рецензиите на френския президент Еманюел Макрон, че даже не е взел участие в неофициалните разисквания с сътрудниците си вътрешни и външни министри от Европейски Съюз. " Ако Макрон желае да приказваме за мигранти дано пристигна в Рим ", сподели Салвини.

Макрон насочи рецензия, че някои политици са решили да не вземат участие в срещата. Миналата седмица Германия и Франция се пробваха да предложат взаимна скица за преразпределение на мигрантите на срещата на Европейски Съюз в Хелзинки.

Макрон сподели, че 14 страни членки на блока кардинално са подготвени да поддържат германско-френското предложение. От тях до момента осем страни (Франция, Германия, Ирландия, Люксембург, Литва, Португалия, Хърватия и Финландия) са изявили предпочитание да сътрудничат интензивно в процедурата по преразпределение, заяви Макрон, без да прецизира имената на другите шест.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР