Вчерашната среща трябваше неминуемо да се случи. Бяха поставени няколко

...
Вчерашната среща трябваше неминуемо да се случи. Бяха поставени няколко
Коментари Харесай

Валентин Николов: ЕК е дала разрешение за прекратяване на договорите с американските централи

Вчерашната среща трябваше неизбежно да се случи. Бяха сложени няколко въпроса. Единият бе за измененията в Закона за енергетиката, които бяха препоръчани от мен и Делян Добрев. Тези промени ще бъдат гледани още на следващия ден на първо четене в Народното събрание.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ депутатът от ГЕРБ и ръководител на комисията по енергетика Валентин Николов, който разяснява вчерашната среща при премиера Бойко Борисов за цената на тока. "Държавата би трябвало да оказва помощ на бизнеса да бъде конкуретноспособен, като съблюдава всички европейски наставления. В момента се опитваме да либерализираме пазара на сила. Второто, за което разговаряхме през вчерашния ден, е прекратяването на договорите с американските ТЕЦ-Марица 1 и ТЕЦ-Марица 3. Европейска комисия е установила несъразмерна държавна помощ и е дала своето позволение договорите да бъдат прекъснати. Ще се опитаме да създадем преустановяване по взаимно единодушие. Ако това не се случи, ще се опитаме да ги прекратим едностранно. Не мисля, че ще се стигне до трибунал, само че даже и това да стане, страната към този момент е натрупала задоволително опит и ще можем да защитим нашите ползи ", безапелационен беше Николов.

"В бъдеще главните енергийни източници ще бъдат възобновими, нуклеарни и газови. Трябва да се откри баланс сред трите източника. С натоящите технологии не можем да се оправим без АЕЦ "Белене ". Нуждаем се от разнообразни видове източници на сила. Трябва да има многообразие ", разкри още Валентин Николов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР