Вчера започна подмяната на опасните ограничители по ул. “Граф Игнатиев“,

...
Вчера започна подмяната на опасните ограничители по ул. “Граф Игнатиев“,
Коментари Харесай

Ето как ще монтират новите колчета, които ще заменят акулите на Графа

Вчера стартира подмяната на рисковите ограничители по ул. “Граф Игнатиев “, които се прочуха с прозвището “акули “.

Пред БНР Тодор Тодоров, началник на строителния контрол на ремонта на улица “Граф Игнатиев “, уточни какви са гаранциите, че поставените нови колчета ще стоят крепко: “Поставените постаменти идват като мостра, през тях ще се инсталират анкери, шпилки към бетоновата плоча, която е под тротоарната настилка на “Граф Игнатиев “ и към този момент с тези шпилки към тях ще бъде инсталирано самото колче, т.е., имаме цялостна гаранция, че мъчно ще може то да се разбие “.

Той разяснява още за какво чак в този момент се подменят ограничителите, откакто решението е от април: “Хронологията на малко е - на 9 април се взима решение от експертен съвет към основния проектант, на 15 април е възлагането за плана за новите ограничители, на 17 май е направен планът за новите ограничители, местата им и местата им за слагане, и на 15 август имаме към този момент съответно възлагане от Столична община къде да се слагат. Някъде към три месеца бяха нужни, с цел да се произведат новите ограничители “.

Според Тодоров няма да се постанова разтрошаване на ремонтираната улица за слагането на новите ограничители: “Вчера започнахме слагането, чак разтрошаване няма да има. Вади се една плочка деликатно, в близост нищо не се разрушава и на мястото на плочката се поставя малко постаментче, то е с доста дребни размери, просто да се хване самото колче и към този момент върху него се слага колчето. Разбиване няма да има “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР