Вчера за пореден път псевдобанкерът Василев ни засипа с познатата

...
Вчера за пореден път псевдобанкерът Василев ни засипа с познатата
Коментари Харесай

Нова порция среднощни халюцинации от Цветан Василев

Вчера за следващ път псевдобанкерът Василев ни засипа с познатата ни порция мечти, към този момент почтени за вниманието на психиатричната просвета. Причината за излиянията му този път бе оповестената втора стенограма по случая „ КТБ “ от срещите при някогашния президент Плевнелиев, които недвусмислено демонстрират, че банката на фараона е била „ куха “ конструкция с голяма дупка от несъбираеми и необезпечени заеми, раздадени на близки до Василев секретарки, водачи и охранители.

И вместо да замълчи надълбоко компрометиран от към този момент ясната на всички истина за банкрутиралия трезор, Василев продължава да се пробва да убеди дребното читатели на персоналният му уебсайт, че КТБ била доста добра банка, с доста активи, а „ неприятните “ хора и „ кафявите “ медии съзнателно я били унищожили. Да, само че фантазиите на Василев се разминават внезапно с действителността и демонстрират само съществуване на медицински проблем.

Въпреки, че среднощните халюцинации на Василев на чаша (не, на бутилка) уиски не заслужават внимание, то някои от откровените му неистини не могат да бъдат подминати. Откровена неистина е, че КТБ имала активи, закупени от банката чрез раздадените заеми, задоволителни да запълнят финансовата дупка. Кои активи? Сигурно предприятията „ Петрол “, „ Дунарит “, „ Авионамс “, „ Костенец “, „ Русенска корабостроителница “, БТК, хотелите „ Сана Спайс “, ТВ 7 или „ НУРТС “ и така нататък И каква е ориста на тези активи? Каква – разпределени сред Василев и неговите приятели, само че единствено не и под контрола на банкрутиралия трезор. Следва малко действителна информация, а освен среднощни небивалици.

Предприятието „ Петрол “, което бе заложено в интерес на КТБ за общо над 250 млн. евро директни заеми и още толкоз раздадени на свързани компании (едни от дребното обезпечени кредити) в този момент е под цялостния надзор на авера на Василев – Гриша Ганчев. Нещо повече, всички близо 140 броя бензиностанции и няколко петролни бази, след серия от юридически хватки, са благосъстоятелност на компания „ Прима Консулт Индъстри “ с едноличен притежател близкия до Ганчев пенсионер Чавдар Йорданов. Най-богатият в страна пенсионер е получил активите без против това в КТБ да е заплатен и един лев. Как предприятието „ Петрол “ се оказа благосъстоятелност на Гриша Ганчев, а не на банкрутиралата КТБ, господин Василев? Нали този актив бе под контрола на банката, както самия вие твърдяхте. Не можете да отговорите, тъй като против истината не се рита – ще боли. А в ограбването на „ Петрол “ основна роля изиграха и квесторите на КТБ Лютов и Костадинчев, които заличиха ипотеките върху бензиностанциите единствено дни преди края на квестурата им.

А „ Дунарит “ – военният цех продължава да е под контрола на Василев, посредством правилните му шефове Кръстьо Кръстев, Никола Киров и Трифонов, които наред с Гриша Ганчев обезпечават през последните три години финансите на Василев за първокласното му битие в Белград. Сега към триото шефове се причисли и оръжейният необут Емилиян Гебрев – притежател на компания „ Емко “, който направи несполучлив опит да усили капитала на „ Дунарит “, като все още напълно управлява завода. Нещо повече, от информация в комерсиалния указател се откри, че Гебрев е консолидирал докладите на личната му „ Емко “ и „ Дунарит “, като дъщерно сдружение. Което значи, че Гебрев е придобил някак собствеността върху акциите на завода, макар запорите на Национална агенция за приходите и на КОНПИ. Според самия Василев „ Дунарит “ също бил актив на банката – да, само че не е на банката, а на компания „ Василев, Гебрев и шефове “. Същата орис очакваше и авиоремонтния цех „ Авионамс “, в случай че страната, посредством „ Държавната консолидационна компания “ не бе закупила завода на обществена обмен след поредност от правосъдни каузи, заведени от доближените на Василев компании някогашни притежатели „ Хедж Инвестмънт “ и офшорката EFV.

Като сме почнали с обстоятелствата, да продължим нататък. Къде в този момент е предприятието за хартия „ Костенец “ – под контрола на КТБ? Отново неверен отговор. След осъществено прекачване на цялото комерсиално дружество на „ Костенец “, същото сдружение се оказа благосъстоятелност на група компании под контрола на масона Борислав Сарандев.
Кой е притежател на „ Русенска корабостроителница “, а на хотелите „ Сана Спейс “? И те не са под контрола на КТБ, като синдиците на несъстоятелния трезор водят какви ли не каузи да не разрешат същите активи да преминат дефинитивно в непознати ръце и то без пари. По проблема „ Сана Спайс “ още веднъж работи познатия тандем Василев – Ганчев, като техни подставени компании са основали фиктивни вземания от същото сдружение и в този момент желаят оповестяването му в неплатежоспособност и следваща ликвидация на притежаваните от сдружението хотели.

А къде щеше да е в този момент БТК, в случай че съветската ВТБ нямаше взимане от сдруженията по веригата на собствеността на телекома по възложен заем в размер на 180 млн. евро, което разреши на ВТБ да реализира обществена продажба на БТК в Люксембург. Сигурно считате, че щеше да е под контрола на КТБ? Отново неверен отговор. Няма по какъв начин, откакто персонално Василев закупи непряко 47% от собствеността на телекома посредством последното задгранично сдружение по структурата на собствеността – „ SHCO 79 “. По този проблем синдиците на КТБ най-малко са съумели да блокират 120 млн. евро от заплатената на обществената обмен цена – толкоз, колкото КТБ е предоставила в началото за закупуването на БТК.

Дотук с обстоятелствата, всичко друго са просто безпочвени мечти на един болен мозък.
Дори и да приемем, че с парите на КТБ, отпускани на новоучредени компании на водачи, охранители и секретарки под формата на стотици милиони необезпечени заеми, са закупувани предприятия и други активи, то те явно не са били под контрола на КТБ, а на самия Василев. Тогава, в случай че Василев имаше най-малко малко достолепие и възприятие за виновност, трябваше да трансферира всички тези активи в интерес на КТБ или на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, с цел да може страната да възвърне най-малко част от изплатените на вложителите 3,5 милиарда лв..

Да, само че и това фараонът дезертьор не направи. Вместо това Василев ни предложи прекомерно на ниска цена водевил в две елементи. Първо трансферира целия пакет от предприятия, закупени с парите на вложителите, на псевдоинвеститора с белгийски паспорт Пиер Луврие и то за скромната цена от 1 евро и цялостен куп безпочвени обещания. А откакто театърът му претърпя цялостен обществен неуспех, Василев приключи договорката, като трансферира активите на нов псевдоинвеститор, само че този път с съветски паспорт – Дмитрий Косарев, против обезпечаване от страна на същия на отбрана за банкера и фамилията му. Пълни нелепости, само че извънредно показателни за същинските планове на някогашния банкер, нямащи нищо общо с разкайване или с готовност да възвърне на страната най-малко част от потъналите под движимостите му „ банкерски “ умения милиони.

Все отново хубавото в тази история е, че от среднощните халюцинации най-вече да остане тежък утринен махмурлук. А Василев рано или късно ще би трябвало да се срещне с родното правораздаване. Което, като вземем поради подвластния български съд, управителен от съдиите на олигархията Лозан Панов и Калоян Топалов, може да се окаже, че не е чак толкоз неприятна вероятност за банкера - фараон.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР