Вчера за първи път Русия призна, че дава жертви във

...
Вчера за първи път Русия призна, че дава жертви във
Коментари Харесай

Русия: Украинците са отчаяни. Ползват фосфор в предградията на Киев

Вчера за първи път Русия призна, че дава жертви във войната в Украйна.

Украинските военни са почнали всеобщо да употребяват неразрешени муниции с фосфор в предградията на Киев покрай летище Гостомел, окупирано от елементи на съветската войска. Това съобщи пред публицисти формалният представител на съветското министерство на защитата Игор Конашенков, представен от ТАСС.

„ Поделения на въоръжените сили на Украйна, откакто се отчаяха да задържат настъплението на групата войски на въоръжените сили на Русия, започнаха всеобщо потребление на муниции, цялостни с фосфор в предградията на Киев покрай летище Гостомел. Те употребяват 122 -милиметрови снаряди за гаубици Д-30 и ракети за установки БМ-21 „ Град “ към момента руско произвеждане “, сподели Конашенков.

Използването на тези муниции е неразрешено от третия протокол на Конвенцията на Организация на обединените нации „ За нечовешките оръжия “ от 1980 година “, акцентира генералът.

Министерството на защитата също съобщи, че войските на ЛНР са настъпили на 56 км във вътрешността в територията на Украйна. „ Групировката войски на Луганската национална република с огнева поддръжка от въоръжените сили на Руската федерация е напреднала с 56 км и бързо развива настъплението. Частите на въоръжените сили на Донецката национална република са напреднали с още 3 км. в посока Петровске и приключват разгрома на запасите на оперативно-тактическата група " Восток " от въоръжените сили на Украйна. Установен е надзор над обитаемоте места Анадол и Андреевка ", сподели той.

Според него в Северодонецк, Луганска област, " националистите, под опасността от разстрел на командири, се пробват да спрат отстъпващите елементи на въоръжените сили на Украйна и да ги принудят да продължат съпротивата ". Убити са четирима офицери от въоръжените сили на Украйна.

Конашенков сподели, че в Мариупол щурмови отряди на неразрешения в Русия " Десен бранш " тероризират цивилни.

" Националистите слагат бронирана техника и артилерия в жилищни региони, употребявайки локалното население като жив щит ", сподели Конашенков.

Конашенков сподели още, че над 300 бежански фамилии са пристигнали в Луганск от териториите на ЛНР, окупирани от въоръжените сили на Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР