Вчера за деня сме Спешна помощ е имала 440 повиквания,

...
Вчера за деня сме Спешна помощ е имала 440 повиквания,
Коментари Харесай

В Спешна помощ има над 700 повиквания за 24 часа

Вчера за деня сме Спешна помощ е имала 440 повиквания, а през нощта - 280. Това сподели шефът на ЦСМП - София доктор Георги Гелев, съобщи " Фокус ". 
На въпрос за какво министърът не е подкрепил Спешна помощ на 1 септември, той сподели, че тогава не е имало потребност, защото тогава броя на случаите не е била толкоз огромна. „ Вчера за деня сме имали 440 повиквания, през нощта - 280. Нашите екипи, освен персоналния доктор, когато отидат и преглеждат, откриват положението на болния, преценят допустимо всичко на място включително и бързи антигени проби, твърдят се дали това е Коронавирус или не. Съответно взимат решение дали да бъде приет в болница ", изясни доктор Гелев.
„ 66 визити имаме съответно за Коронавирус, като 80% от тях са с потвърден PCR. Тоест те са в домашна карантина и от единствено 18 сме хоспитализирали. Останалите не са имали потребност. На процедура при останалите 48 пациенти не е било належащо да отиде колата за спешна помощ. Най-вероятно това, е субективната преценка на болните, които доста постоянно се паникьосват и желаят увещание от " бяла престилка ", че положението не е животозастрашаващо ", добави доктор Гелев.
По думите му преценката при кой пациент да отиде кола за спешна помощ я прави триажната диспечерка. „ Ако е лек към междинен, отива не оборудвана кола, която единствено ще извърши превоза до съответното лечебно заведение. Ако реши, че това по-тежко положение - приблизително и нагоре, тогава се изпраща оборудвана кола за спешна помощ с наш екип. Не чиновници на Министерство на вътрешните работи, а със чиновници на Спешна помощ ", изясни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР