Вчера внесохме предложение в Европейската комисия за нова програма, която

...
Вчера внесохме предложение в Европейската комисия за нова програма, която
Коментари Харесай

Изравняваме стандартите на храните, заявиха евродепутати

Вчера внесохме предложение в Европейската комисия за нова стратегия, която да предотврати двойните стандарти в храните. Средствата, които ще отделим са 320 000 евро. С тези пари ще се финансират проби и проучвания. Това няма да докара до редуциране на работни места и затваряне на заводи. Това съобщи евродепутатът Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) на брифинг на ГЕРБ за двойния стандарт при храните в Европа.

"Проблемът съществува от 15 години, имаше сигнали от десетки прилежащи страни. Сега настоящото законодателство следи дали съставките са здравословни, само че не и дали качеството на един артикул в европейски страни е еднообразно. Тази дискриминация е неприемлива. Почти невероятно е националните органи да създадат нужните изследвания и да се глобяват огромните корпорации. Тук идва времето на общоевропейски стандарти ", това съобщи евродепутатът Емил Радев (ГЕРБ/ЕНП).

"За страдание заместители се поставят и в детски храни. В България цените са двойни в съпоставяне със западните страни, макар, че са с по-ниско качество. Двойните стандарти са аморални. Отпуснахме 2 милиона лв. за информиране на жителите. Ако желаеме единна Европа, би трябвало да имаме единни стандарти ", сподели още Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР