„Вчера внесох доклада за АЕЦ Белене в Народното събрание. Вариантите

...
„Вчера внесох доклада за АЕЦ Белене в Народното събрание. Вариантите
Коментари Харесай

Министър Петкова с извънредна новина за бъдещето на АЕЦ „Белене“! вариантите са три

„ Вчера внесох отчета за АЕЦ " Белене " в Народното събрание. Вариантите са три - единият е, в който не се подхващат никакви дейности с оборудването и активите, които притежаваме, свързани с АЕЦ " Белен " - това би бил най-негативният вид сюжет “. Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова в утринния блок на Българска национална телевизия.

Дончев натърти два пъти: Строим " Белене " или на пазарен принцип или не строим


„ Другият сюжет е да се продаде оборудването на трето лице. Този сюжет е обвързван с това каква ще бъде позицията на нашите сътрудници - строители и конструктори от " Росатом ". Възможността да се осъществя този вид е доста дребна и в случай че успеем, това значи, че ще продадем оборудването за доста малко пари “, посочи минисътрът.

„ И третият е обвързван с опциите за реализирането на активите на АЕЦ " Белене " - единият вид е предприятието да остане държавно, което считаме също за невероятно “, сподели Петкова.

„ Вторият вероятен вид е този план да бъде продаден на частен вложител - практиката демонстрира, че подобен един вид е невероятно да бъде осъществен. Държавата има интерес да взе участие в един подобен план и да упражнява надзор. И разновидността, който предлагаме и считаме, че е един от най-работещите, е опцията за обновяване на дейностите посредством стратегически вложител. С този вид на процедура отиваме към сюжета, който е бил заложен в самото начало за АЕЦ " Белене " “, разясни енергийният министър.

„ Българкста страна има най-важното от плана - площадка и съоръжение, лицензи “, сподели още Петкова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР