Вчера вицепремиерът Калина Константинова заяви чрез видеообръщение, че украинските бежанци,

...
Вчера вицепремиерът Калина Константинова заяви чрез видеообръщение, че украинските бежанци,
Коментари Харесай

Влакът от Варна за София отпътува празен, бежанците решили сами да се справят с престоя си у нас

Вчера вицепремиерът Калина Константинова съобщи посредством видеообръщение, че украинските бежанци, настанени в хотелите по българското Черноморие, които няма къде да отидат след 31 май, ще бъдат краткотрайно настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово.

През вчерашния ден имаше голям брой сигнали за безпорядък при преместването на хората, чуха се доста недоволни мнения поради планинските местоположения и недобрите условия на държавните бази, в които бежанците биват премествани.

„ Три месеца ние поставяме ежедневни, изцяло непредвидени грижи за над 110 000 души. Да, несъмнено има хора, които са получили обществени помощи със забавяне. Да, несъмнено има такива, за които е трябвало време, с цел да се провежда лекуване. Да, несъмнено е имало и такива, които не са съумели да запишат децата си на детска градина. Но белким това не се случва всеки ден с българите? “, попита Калина Константинова.

По думите й България не може да си разреши повече да устоя украински жители в хотелите на първа линия по морето. От самото начало бе обявено, че мярката е краткотрайна и цели да обезпечи време, в което бягащите от войната да се усещат спокойни и да си стъпят на краката.

„ За наше голямо отчаяние в подмяна получихме всеобщи характерни и лични стремежи, които изрично няма по какъв начин да бъдат задоволени. И тук надалеч не приказваме за уязвими хора – тъкмо те имат минимум битови условия. Затова нашите старания в днешния ден са ориентирани точно към тях “, показва във видео посланието Константинова, представена от държавната пресслужба.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР