Вчера ви информирахме за пловдивски семейства, които са били изгонени

...
Вчера ви информирахме за пловдивски семейства, които са били изгонени
Коментари Харесай

Гърция се гаври с българските туристи! Вижте как!

 Вчера ви информирахме за пловдивски фамилии, които са били изгонени от Гърция поради " позитивен тест " за ковид.

Както към този момент ви съобщихме, две пловдивски фамилии минават дружно границата, взима се тест единствено на един от осемте индивида, като след това се оказва, че е позитивен.

Нашите туристи са изгонени, макар рекламираната 14-дневна карантина в специфичен хотел и се прибират в България.

Цялата ужасна история обаче има продължение. Още в Гърция нашенците са били застрашени с санкция от 5000 евро, когато са поискали да бъдат прегледани или тествани на място, макар че никой няма признаци.

На връщане в България те осведомят РЗИ и сътрудниците си. В няколко пловдивски компании незабавно се организират скъпоплатени PCR проби в референтни лаборатории в града под тепетата. Всички излизат негативни. Правят си проби при завръщането си и изгонените от Гърция туристи. Техните също са негативни. Отрицателен е и пробата на индивида, който е изкаран позитивен от гръцките управляващи.

Отдавна вървят клюки, че гърците вършат събират пробите на няколко индивида и вършат общ тест, с цел да излезе по-евтино, а когато някой тест излезе позитивен, гонят всички турсити. Прави се за държавното управление на южната ни съседка да спести пари, прецаквайки туристите и частния си туристически отрасъл. Разбира се, това са клюки, само че произшествия като горния ги ускоряват всекидневно.

За българския екскурзиант остава да заплати сметката за разноските и провалената лятна отмора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР