Вчера вечерта, по време на специално събитие, SKODA Auto разкри

...
Вчера вечерта, по време на специално събитие, SKODA Auto разкри
Коментари Харесай

Бъдещето на SKODA Auto ще изглежда така

Вчера вечерта, по време на особено събитие, SKODA Auto разкри проектите на компанията за идващите години, обединявайки ги в тактиката SKODA STRATEGY 2030.

Основен акцент в SKODA STRATEGY 2030 е напълно новата бранд еднаквост на марката, която ще бъде стартирана на пазара и ще форсира самодейността на марката за електрификацията на портфолиото си. Компанията показва напълно нова стилистика, ново лого без емблема и напълно новата концептуална разработка , която ще бъде осъществена в сериен модел с напълно електрическо задвижване.

По отношение на електрификацията на моделното си портфолио, от SKODA Auto анонсират, че до 2026 година марката ще стартира на пазара три нови 100% електрически автомобила (BEV), които ще бъдат последвани от още нови оферти, и че до 2030 година чакат електрическите автомобили да образуват над 70% от общите продажби на компанията.

За реализирането на проектите си за електрификация, през идващите пет години, SKODA Auto ще направи спомагателна инвестиция от 5.6 млрд евро в региона, както и 700 млн евро в тази на дигитализацията.



По отношение на трите си нови BEV модела, които SKODA ще пусне в продажба, от марката споделят, че това ще бъдат дребен автомобил, стилен SUV и седемместен флагман. Последният от електрическите автомобили ще бъде създаден въз основата на концепцията VISION 7S, която е основана със свободен пробег от над 600 километра с батериен модул от 89 kWh и опция за бързо зареждане с 200 kW.



В процеса си на промяна, SKODA ще показа новите генерации на SUPERB и KODIAQ, които ще бъдат оборудвани с високоефективни мотори с вътрешно горене, като това ще се случи през втората половина на идната година. OCTAVIA ще премине през фейслифт през 2024 година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР