Вчера вечерта, европейският парламент и съвет са постигнали първоначално споразумение

...
Вчера вечерта, европейският парламент и съвет са постигнали първоначално споразумение
Коментари Харесай

От 2035 година, новите коли в Европа ще бъдат само електрически

Вчера вечерта, европейският парламент и съвет са постигнали в началото съглашение във връзка с ревизирането на рестриктивните мерки на CO2 при новите коли (леки и лекотоварни).

Преговарящите от Европейски Съюз са постигнали съглашение с държавите-членки по отношение на предлагането за реализирането на самодейността за понижаване на CO2 излъчванията при предлаганите на пазара нови коли със 100% (в съпоставяне с равнищата от 2021 година) до 2035 година и съставлява първата стъпка от пакета Fit for 55.

Европейската комисия ще изготви обстоен отчет за настоящата конюнктура в Европейски Съюз до края на 2025 година и след това на всеки 2 години ще излиза с публични данни за развиването на самодейността по прекосяването към напълно електрическа подвижност (леки и лекотоварни автомобили).

В отчетите ще бъдат включвани резултати както за директния бизнес, по този начин и във връзка с работната ръка при производителите и доставчиците, развиване на енергийната успеваемост на задвижващите системи, ценообразуването и други.

" Това извънредно широкообхватно решение е без казус “, съобщи Оливър Ципсе, президент на ACEA и основен изпълнителен шеф на BMW. " Това значи, че в този момент Европейският Съюз ще бъде първият и единствен район в света, който ще премине напълно на електричество “.

" Не се заблуждавайте, европейската автомобилна промишленост е подготвена за предизвикването да обезпечи тези коли и ванове с нулеви излъчвания “, добавя Ципсе. " Въпреки това, в този момент чакаме да забележим рамковите условия, които са от значително значение за постигането на тази цел, отразени в политиките на Европейски Съюз ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР