Вчера, в залата на общинска администрация - Кюстендил се проведе

...
Вчера, в залата на общинска администрация - Кюстендил се проведе
Коментари Харесай

Няма да има увеличение на данъците и таксите в община Кюстендил

Вчера, в залата на общинска администрация - Кюстендил се организира обществено разискване на бюджета на община Кюстендил за 2019г., на което участваха кмета – Петър Паунов, зам. кметовете на общината, както и жители, които задаваха своите въпроси към кмета и предлагаха концепциите си за промени в Кюстендил и района.
Прогнозната рамка на бюджет 2019 година надвишава 40 милиона лв. – 40 440 000 лева, което е с към 6 милиона повече от предходната година. Прогнозният растеж на постъпленията от данъчни доходи е с 444 000 лв. повече, спрямо началния проект за 2018 година. На въпрос на кметът на община Кюстендил Петър Паунов съобщи, че няма да има увеличение на налозите и таксите в община Кюстендил през тази година . За сметка на това ще се подхващат по-сериозни ограничения от страна на общинска администрация за повишение на събираемостта на локалните налози.
" Акцент в бюджет 2019 на община Кюстендил ще бъде образованието. Също по този начин общественото подкрепяне – хората със специфични потребности и в неравностойно състояние.
Рекламата на туристическите ни обекти също ще бъде приоритет през тази година. Привличането на нови туристи. Кюстендил към този момент предлага туристически артикул, който не разочарова гостите си. Имаме построен жанр в региона на туризма, с което се гордеем. До преди година, туристите, които посещаваха града ни, оставаха разочаровани. От 18 месеца насам Кюстендил е на равнище в региона на туризма – равнище на обслужване, на предлаганите услуги. Бизнеса в бранша се сплоти и към този момент не разочароваме гостите на града.
Надяваме се до Празника на черешата да бъде въведен в употреба и Медико- балнеоложкия комплекс (ниското тяло на някогашния Партиен дом), в случай че процедурите на ЧЕЗ и Приемателните комисии приключат. Предвидени в бюджета са над 1 млн. лева
Имаме растеж на възнагражденията в туристическия бранш. Увеличението на заплатите е сред 0-100% към брутното заплащане ", изясни кметът.

Има квалифициран план за цялостна промяна на просветителната система в Кюстендил, съобщи Петър Паунов. През миналата седмица общината е провела и среща сред бизнеса и просветителния бранш. Той изясни, че се работи по въпроса за подготовката на качествени фрагменти. Бизнеса се нуждае от това, а то потегля от учебното заведение. Кюстендил предлага условия за актуален и пестелив бизнес. Както има построен жанр в образованието и културата, към този момент има построен жанр и в региона на туризма.
“Децата и родителите им би трябвало да са спокойни, че поемайки по даден път – ще имат реализация! “
Предвидени са средства от финансовите разноски и в инфраструктурата на дребните обитаеми места – към 900 000лв. През тази година се чака и ремонта на Драматичния спектакъл в Кюстендил да бъде дефинитивно приключен, чака се откриването на ремонтираната и актуализирана закрита лекоатлетическа писта – на стадион “Осогово “.
Кметът още добави, че ще се довърши и ремонта по река Банщица – в региона към плажа: “Имаме готови планове, които ще трансфорат Кюстендил в прелестен град. Чакаме точния миг за тях – да се стимулират вложителите, да се откри финансиране, само че рано или късно - те ще се осъществят. “
“Да се придържаме повече към действителното, не към виртуалното! “, прикани той, съобщи сътрудник от града за.
Сподели с твоите другари
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР