Вчера в зала 1.311 се състоя тържествено награждаване на изявени

...
Вчера в зала 1.311 се състоя тържествено награждаване на изявени
Коментари Харесай

СТПД „Академик“ към Русенския университет награди членове, деятели и спонсори за заслуги за 2023

Вчера в зала 1.311 се състоя тържествено награждаване на изявени деятели и спомоществователи на академичната спортно-туристическа общественост на Спортно-туристическо и природозащитно сдружение „ Академик “ към Русенския университет.

В събитието участваха ректорът на Русенския университет проф. доктор инж. Пламен Кангалов и ръководителят на Общото заседание акад. Белоев, които връчиха оценките на изявените деятели и спомоществователи на академичната спортно-туристическа общественост на Русенския университет.

Председателят на сдружението доцент доктор Руси Минев показа най-важните достижения в направленията пешеходен и воден туризъм, спортно и скално катерене, алпинизъм, ски-алпинизъм, пещернячество и спелеология, хижно дело, създаване и поддръжката на туристическа маркировка и друга дребномащабна инфраструктура в Природен парк „ Русенски Лом “, в прилежащи региони на Поломието и в Национален парк „ Централен Балкан “.

Една от най-активните и влиятелни действия на СТПД „ Академик “ е маркирането и обезпечаването на сигурен безвреден достъп до голям брой туристически направления.

С поддръжката и съдействието на Русенския университет, дирекцията на Политическа партия „ Русенски Лом “, на Пирин Хилл ООД и с дарения на преподаватели от районно управление (на МВР) и на други жители на Русe и страната през 2023 година са изпълнени, главно с непринуден труд значими действия в интерес на планинарството и туризма в Русенското Поломие и на хижа Ехо в Национален парк „ Централен Балкан “.

Сред дейностите са: слагане на огромни солидни маршрутно-информационни табла; ремонт и подсилване на мостове, стълбища и обекти; монтиране на въжени предпазни парапети; на стоманени хватки; указателни стрелки; трайни и краткотрайни знаци лентова маркировка, както и създаване и сформиране карта на направления.

Ректорът проф. доктор инж. Пламен Кангалов благодари на членовете на СТПД „ Академик “, че дават опция на студентите да реализират разнообразни действия. Освен професионални познания и умения, те получават опция с другите клубове да се занимават по ползи. Той благодари и на деятелите, които се грижат за туристическата инфраструктура, което е една сериозна активност, както и на всички, които подкрепят работата на сдружението.

Проф. Кангалов връчи благодарствени адреси на 11 преподаватели: гл. ас. доктор Павел Петров, доцент доктор Пламенка Христова, гл. ас. доктор Явор Нейков, проф. доктор Цветомир Василев, проф. доктор Георги Христов, проф. доктор Иван Палов, доцент доктор Свилена Тодорова и доцент доктор Марко Тодоров, гл. ас. Николай Фердинандов, инж. Румен Кожухаров, гл. ас. доктор Екатерин Минев.

Наградени бяха и четирима чиновници: Марияна и Димитър Дочеви, Венелин Дуницов, Веселин Димитров.

Сред отличените лица бяха шефът на Пирин Хилл ООД - инж. Вихрен Йоргов, изпълнителният шеф на Приста Ойл Холдинг ЕАД – инж. Цветомир Анастасов, както и инж. Марин Стоянов, представител на Енерго Про, доброволец и член на туристически клуб.

Председателят на Общото заседание акад. Белоев връчи благодарствени адреси на четирима спортни деятели и треньори: Теодор Стойчев, маг. инж. Георги Георгиев, Тихомир Енчев и инж. Цветанка Вълкова.

Сред отличените бяха също трима ветерани туристи – доброволци: Милан Тютюнджиев, Петко Попов, Тихан Тиханов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР