Вчера в проект на закон бе заложена опцията държавата да

...
Вчера в проект на закон бе заложена опцията държавата да
Коментари Харесай

Управляващите: Ваучери за стотици милиони за бг почивка и безплатни плажни чадъри

Вчера в план на закон бе заложена опцията страната да не събира такса от концесионер или наемател на плаж. Но текстът не задължава стопаните да не събират такса за шезлонг и чадър

© Юлия Лазарова Бюджетът да заплати ваучери за почивки в България за към 3 млн. работещи с платени осигуровки, безвъзмездни шезлонги и чадъри по плажовете за сметка на концесионните и наемни такси, както и по-близки маси в откритите елементи на заведенията. Това са трите съществени пункта, по които е реализирано единодушие в ръководещата коалиция за подкрепяне на туризма, оповестиха на взаимна конференция вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, както и водачът на НФСБ Валери Симеонов. По време на ревюто си Дончев разгласи, че " тематиката не е дали да се оказва поддръжка за бизнеса, а по какъв начин ".

Така доста от детайлите следва да се изяснят в идващите дни, в това число и общият бюджет, който ще бъде провиснал за субсидиране на ограниченията. Но проектът е те да бъдат напълно задействани още със старта на туристическия сезон, който съгласно другите сюжети е вероятен от средата на юни или началото на юли.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Засега другата най-спорна концепция на по-малкия съдружен сътрудник " Обединени патриоти " за понижаване на Данък добавена стойност за заведенията за хранене не среща поддръжката на ГЕРБ.

Ваучери за най-малко четвърт милиард

Идеята за въвеждане на ваучери за туризъм в България, по която имаше оферти в последните седмици от по-малките съдружни сътрудници Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, както и от министерството на туризма, ще бъде приложена и то в относително необятен формат. Управляващата коалиция е постигнала единодушие те да бъдат въведени още в първия миг, в който туристическият бранш е допустимо да проработи. Ваучерите ще бъдат дават на хора, които са плащали осигуровките си и нямат отговорности към страната, разгласи водачът на НФСБ Валери Симеонов, от чиито думи стана ясно и че ще има ваучери за децата в учебна възраст за зелени учебни заведения и училищен екскурзии. Това значи най-малко за половината население, защото единствено обезпечените са към 3.2 млн.

Безплатният бонус ще може да се употребява във всевъзможен тип места за настаняване - хотели, мотели, къщи за посетители и други, както и в заведения и туристически организации. Спорно на този стадий наподобяват детайлите - за каква сума ще е ваучера, какъв брой ще е годен, в кои обекти ще могат да се употребяват, кои тъкмо българи ще ги получават. " Например, какво вършим с жителите с високи приходи, които могат да си разрешат отмора ", разгласи Томислав Дончев.

Засега в предварителните оферти концепцията за ваучерите на " Обединени патриоти " включва на процедура опцията те да се раздават на дейното население, пенсионерите и децата в ученическа възраст и да бъдат на стойност 50, 100 и 210 лева Изчисленията са нужната дотация за това да е сред 250 и над 600 млн. лева в другите разновидности.

Няма и изясненост от кое място бюджетът ще обезпечи нужните средства. Реално раздаването на калпак евентуално ще е за сметка на теглени заеми, които ще се връщат още веднъж от данъкоплатците. А сумите ще се излеят единствено в хотели и заведения, в случай че изобщо се употребяват. При това всеобщо разпределяне контролът ще е сложен и изкушението единствено да се регистрира консумация - ще е огромно.

Масите по-близичко

Управляващата коалиция е постигнала единодушие и за промени в условията за санитарни ограничения при заведенията, които съгласно заповед на здравния министър Кирил Ананиев от последните дни могат да отворят летни градини и тераси. Те ще могат да разполагат обособените маси на разстояние 1.5 метра, а не 2.5 метра, каквото е условието сега и което докара до неодобрение в самия отрасъл, който разгласи, че няма да има стопански смисъл да работи.

Друго облекчение ще е обвързвано с условията към санитарното облекло на персонала- те ще могат да носят и защитни шлемове с изключение на маски за лице, каквато ползват и част от магазините, стана ясно от думите на Валери Симеонов. Измененията в заповедта на здравния министър следва да бъдат направени като е допустимо това да се случи даже до края на деня.

Безплатни чадъри и шезлонги през лято `2020

Валери Симеонов разгласи и че ръководещите партии са постигнали цялостно единодушие всички чадъри и шезлонги по плажовете това лято да бъдат безвъзмездни. Това ще е за сметка на концесионните и наемни такси, които страната събира от стопаните им.

*Очаквайте подробности

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР