Вчера в Пекин чрез видео връзка членът на Държавния съвет

...
Вчера в Пекин чрез видео връзка членът на Държавния съвет
Коментари Харесай

Китай ще предприеме повече практически мерки за глобалното развитие

Вчера в Пекин посредством видео връзка членът на Държавния съвет и външен министър на Китай Уан И взе участие в публична среща на „ Групата на приятелите на самодейността за световно развиване “. Той съобщи, че показаната от китайския ръководител Си Дзинпин самодейност на общото заседание на Организация на обединените нации през предишния септември беше призната позитивно от интернационалната общественост, повече от 100 страни я поддържаха, а 53 се причислиха към нея, заяви радио Пекин.

Инициативата на ръководителя Си Дзинпин има за цел привличане на вниманието на интернационалната общественост към въпроса за развиването, напредване на партньорството за световно развиване, поощряване интернационалното съдействие, с цел да се осъществя задачата за устойчивото развиване до 2030 година

Китай е освен бранител на световното развиване, само че и дейна страна в развиването и съдействието. В бъдеще страната ще предприеме редица на практика ограничения, с цел да способства за световното развиване, уточни още Уан И.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР