Вчера в. "Ню Йорк таймс" обяви, че спира да публикува

...
Вчера в. "Ню Йорк таймс" обяви, че спира да публикува
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс спира политическите карикатури заради рисунка на Тръмп и Нетаняху

Вчера в. "Ню Йорк таймс " разгласи, че стопира да разгласява политически карикатури в интернационалното си издание, малко повече от месец след дискусия поради рисунка, считана за антисемитска. Тя изобразяваше израелския министър председател Бенямин Нетаняху като куче лидер и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп като слепец с еврейска шапчица кипа.

Политическите карикатури са към този момент неразрешени в американското издание на вестника от години.

Известният карикатурист на в. "Монд " Плантю, който е и създател на асоциацията "Карикатури за мир ", разкритикува решението на в. "Ню Йорк таймс " да спре да пуска политически карикатури в интернационалните си издания и изрази увереност, че влиятелният ежедневник ще размишления, съобщи Агенция Франс Прес.

"Ню Йорк таймс " се огъна пред обществените мрежи и неведнъж се извини, че е разгласил подигравка, само че съм уверен, че ще промени решението си и ще осъзнае, че е сбъркал, като се е разделил с карикатуристите си, тъй като човек не може да си показа вестници без рисунки, изразяващи персонални позиции, съобщи Плантю.

"Хуморът и смущаващите карикатури са част от демокрациите ни ", добави френският карикатурист, който сега дружно с асоциацията си "Карикатури за мир " и интернационалната журналистическа организация "Репортери без граници " води битка рисуването на карикатури в печатната преса да бъде прието от ЮНЕСКО като главно човешко право.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР