Вчера в Междупоколенческия център на ул. Кавала“ 1-А се проведе

...
Вчера в Междупоколенческия център на ул. Кавала“ 1-А се проведе
Коментари Харесай

Проведе се дискусия Живи ли са културните традиции във Варна

Вчера в Междупоколенческия център на ул. " Кавала “ 1-А се организира кръгла маса на тематика " Живи ли са културните обичаи във Варна “, по план " Междупоколенчески креативен ателиета-Варна, 2018г. “, финансиран от Община Варна, Общински фонд култура II сесия. На него участваха жители от разнообразни възрасти, обучение и обществено състояние. Обсъждането мина под формата на полемика с модератор доктор Йорданка Ненчева, Председател на Асоциация " Да съхраним дамата “. Сподели се значимостта на националното, културно и историческо завещание в актуалните модели на държание и образование. Направи се паралел с европейския и западен модел на образование и образование. Присъстващите описаха с неспокойствие по какъв начин във Варна се е зародила просветителната система, основаването на Държавна девическа гимназия " Мария Луиза “, значимите културни и фестивали, състезания " Варненско лято “, Балетния конкурс и други

Педагози от детска градина " Аз съм Българче “ споделиха новаторски модели в предучилищното обучение, които ползват все още за образование на децата.

Ръководителят на плана инж. Теодора Паприкова показа резултатите от плана, който започва на 1 юли и продължава до 30 ноември.

Творческите ателиета се организираха в границите на лятната почивка, която беше наситена със занимания в Междупоколенческия център и оборудвания Български двор за отдих към него. В рамките на 5 месеца двора се организираха ежеседмично безвъзмездни занимания по арттерапия, изобразяване, апликиране, приложни изкуства, разработване на бижута, фото колажи, работа с пластични материали, месене на самун, изработваха картини от мидички и други Три генерации работиха, учиха, твориха и се забавляваха дружно. Създадоха се другарства и трайни контакти на децата с доброволците работещи по плана.

С огромна паника бяха споделени разрушените връзки сред фамилията и учебното заведение, емигрирането на цвета от младежи на нацията ни, както и заливащата ни долнопробност, аморалност и престъпност.

Асоциация " Да съхраним дамата “ реализира дейностите по план " Междупоколенчески креативен ателиета “ за втора година. Резултатите демонстрират, че българската просвета и обичаи са живи и се предават от потомство на потомство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР