Вчера в медиите излезе информация за дарение на линейка на

...
Вчера в медиите излезе информация за дарение на линейка на
Коментари Харесай

Нов скандал с дарение за Пирогов


Вчера в медиите излезе информация за подаяние на кола за спешна помощ на болница „ Пирогов “ от Малтийския медал. Новината бе публикувана от самата болница. Оказа се, че дарението не е направено от Ордена.

Ето и позицията на Посолството на Малтийския медал:

Посолството на Малтийския медал в България се разграничава от това подаяние като твърди, че тази информация не дава отговор на истината и въпросната организация, именуваща се Суверенен медал на Св. Йоан от Йерусалим или Малтийски медал за България, няма нищо общо с същинския и публично приет от над 109 страни Суверенен боен хоспиталиерен медал на Свети Йоан от Йерусалим, Родос и Малта или Суверенен Малтийски медал.

Като единствени и публично приети от българските управляващи представители у нас на Малтийския медал, сме надълбоко огорчени от сходни фалшификации и приложимост на непознати имена и знаци. По този метод се уронва престижа на вековни организации като Суверенния Малтийски медал и дългогодишната му активност в България, за която има над 350 дарения в 107 обитаеми места.

Посолството желае да подчертае, че използването на непознати наименования и знаци е наказуема в страните в Европейски Съюз. Ние приветстваме желанието на въпросните господа да дарят и да бъдат потребни, само че дано това да стане не от името на организация, чието име и знаци те употребяват непозволено.

Малтийският медал има дългогодишно съдействие с болница „ Пирогов “, на която с наша помощ е дарено болнично съоръжение кревати и инсталация. Тази година се навършват и 25 години от установяването на дипломатически връзки сред Република България и Малтийския медал.

Урсула Хофтер Дзуколи

Извънреден и пълномощен дипломат на Малтийския медал в България

/Факти
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР