Вчера в интервю за "Свободна Европа" Христо Иванов заяви, че

...
Вчера в интервю за "Свободна Европа" Христо Иванов заяви, че
Коментари Харесай

Тома Биков: Докато Румен Радев е президент, България ще затъва в нестабилност

Вчера в изявление за "Свободна Европа " Христо Иванов съобщи, че в идващият парламент, Демократична България " ще бъде мощна съпротива. Не зная дали позицията е на цялата групировка или е персонално виждане на нейния водач, само че сигурно тя би трябвало да бъде коментирана. Това написа във "Фейсбук " депутатът от ГЕРБ Тома Биков  Тома Биков Тома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 година в Бургас. Завършва актьорство за.

Народният представител показа в обществената мрежа и своите заключения:

1. Протестът е неправилен, тъй като от в този момент неговият най-силен политически водач отхвърля да поеме отговорност за реализирането на задачите му.

Фотограф: Маломерни групички хора обикалят страната и показват плановете на Божков и Манолова

2. Демократична България си дава сметка, че не желае или не може да завоюва изборите и от в този момент се готви да бъде в съпротива. Тук идва и въпросът - за какво групировката желае да падне настоящето ръководство, откакто не е подготвена да поеме отговорността да влезе в идващото?

3. Самият Христо Иванов към момента не е подготвен да излезе от персоналния комфорт в името на радикалната смяна, която заявява, че желае. Тук въпросът е по какъв начин по едно и също време Христо ще остане в съпротива, с цел да не му се обидят част от гласоподавателите на Демократична България и ще събере 2/3 поддръжка в Народното събрание за конституционни промени, с цел да извърши уговорката си към тях?

С кого ще договаря за тези 2/3? С тези, които през днешния ден назовава мутри и мафиоти?

4. От позиция на опозиционната поръчка зървам следното обръщение - желая да предизвикам политическа рецесия, само че няма да вземам участие в нейното решение. Това звучи като каприз, а не като компактно политическо държание. Всяко нещо в политиката има своята цена, само че Христо очевидно не е подготвен да я заплати. А щом не е подготвен да я заплати ще остане в полето на вербалната поръчка, само че няма да създаде политическо деяние.

Протестиращият Радев: Христо Иванов знае какво желае да му каже Ламбовски за Маджо

5. Не настоявам, че още през днешния ден Христо Иванов би трябвало да каже с кого ще се коалира. Това е избор, който може да бъде изработен въз основата на политически обстоятелства, каквито към момента не са налице. Без да разполага с политическите обстоятелства, каквито са изборните резултати и конфигурацията в идващия парламент, Христо Иванов разгласи, че ще е в съпротива. Това демонстрира незрялост. А когато се намираш в комплицирана и многопластова политическа обстановка, незрялото държание те прави рисков освен за теб самия, само че и за общото цяло.

6. И последно - капацитетът за разрастване на политическата рецесия ще се разгърне не преди, а след идващите парламентарни избори. В този смисъл те ще са входът към, а не изходът от рецесията. И тогава първият вероятен излаз от неустойчивостта, която ще има и своята икономическа и обществена цена ще бъдат изборите за президент.

Моята прогноза е, че до момента в който Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на е президент, България ще затъва в неустойчивост.

Премиерът Борисов изиска оставката на Румен Радев

Защото в политическите рецесии, президентът е този, който има максимален капацитет да се трансформира в посредник сред политическите сили. Радев към този момент няма този капацитет. Затова още от през днешния ден, всеки политически водач би трябвало да се готви за решенията на рецесията, а не за опозиционната си активност.

Вчера в изявление за "Свободна Европа " Христо Иванов съобщи, че в идващият парламент, Демократична България " ще бъде...
Публикувахте от Toma Bikov в Вторник, 11 август 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР