Вчера в ИНТЕРПРЕД-Световен търговски център София се състоя форумът за

...
Вчера в ИНТЕРПРЕД-Световен търговски център София се състоя форумът за
Коментари Харесай

Е-commerce Summit: Онлайн търговията набира скорост

Вчера в ИНТЕРПРЕД-Световен търговски център София се състоя форумът за електронна търговия Е-commerce Summit, проведен от списание Enterprise.

Целта на форума бе да запознае търговците и фирмите с най-модерните решения в областта на онлайн продажбите и новаторските решения за другите процеси в електронния магазин.

Водещи специалисти от бранша показаха пред публиката трендовете в онлайн търговията, прогнозите за развиването на бранша, софтуерните промени, вариантите за маркетинг тактики и принадлежности за разпространение на онлайн магазините, опциите за разнообразни способи за заплащания, логистични решения и т.н.

Милена Мишинева, Chief Data Officer в Dentsu Aegis Network, разяснява при започване на форума, че в света на дигитализацията и технологиите потребителите са извънредно мощни. Тя цитира данни, съгласно които размерите на онлайн търговията порастват непрестанно. Очаква се оборотът да доближи 4,2 трлн. $ през 2020 година Растежът на електронната търговия е пет пъти по-бърз, като делът на мобилните преводи доближава 67%, сподели още Милена Мишинева.

Георги Линков, съосновател и креативен шеф на StudioX, член на IAB България, оцени, че развиването на онлайн търговията в България има огромен капацитет. Според показани от него данни, 67% от българите употребяват интернет, само че единствено 21% пазарят онлайн. До 2021 година мобилните продажби се чака да доближат приблизително в международен мащаб 54% от общия размер на онлайн продажбите, уточни още той.

Георги Линков изброи и най-актуалните трендове в електронната търговия за 2019 година Една от тези технологии е voice search. По света 58% от потребителите към този момент употребяват voice технологии, с цел да търсят информация за локални бизнеси. Препоръката му е да се работи върху наличието, което би трябвало да е добре усъвършенствано за навлизането на технологията в България.

Друга наклонност е навлизането на чатботовете, като съгласно него те би трябвало да са дейно захранени с данни.

Все по-популярна става и добавената действителност за възстановяване на потребителското прекарване. Общо 63% от потребителите в международен мащаб споделят, че добавената действителност би подобрила прекарването им при извършване на покупки.

Стефан Чорбанов и Димитър Димитров от Stenik показаха цифровата промяна на Douglas & Beauty|Zone в България – един от най-големите търговци в beauty промишлеността с 2 400 физически магазина, 3,3 милиарда евро оборот за финансовата 2017 година (без онлайн магазините), 20 хиляди чиновници, 50 хиляди продукта и над 650 марки. До момента компанията е обработила над 5 хиляди поръчки от стартирането на магазина.

Мартин Желязков, SEO експерт в Netpeak, член на IAB България, показа във втория панел разнообразни разновидности и принадлежности за A/B Testing и разбор на данните от опитите и примерните проби.

Той показа и някои рекомендации: да се даде приоритет на комерсиалните оферти, да се прибавят топ категории, да се употребяват четливи шрифтове, да има новаторско и комфортно меню за потребителите, лесна навигация, да не се не помни мобилната версия на уеб страницата. Последното, съгласно него, е с максимален приоритет поради прекосяването към мобилни устройства.

Мартин Желязков посочи, че всички рекомендации би трябвало да бъдат А/В тествани, тъй като може да не бъдат получени мечтаните резултати.

Ник Стоянов, Head of Technical Account Management, Magento, an Adobe Company, показа цифровата промяна в В2В и по какъв начин да се удовлетворят характерните условия на бизнеса като консуматор.

Бизнес потребителите от ден на ден взаимодействат онлайн. 64% изследват за покупките си онлайн, 61% купуват през смарт телефона, чака се 55% да реализират повече от половината си покупки онлайн през 2020 година, 38% желаят еластичност и опция да купуват 24/7, а 22% – процесите да са бързи.

Дигиталните В2В водачи регистрират 5 пъти по-бърз растеж на приходите, уточни той. Подобряването на прекарването на клиентите води до създаване на преданост, понижава разноските и усилва приходите. Тази промяна се осъществя бързо и сполучливо в Северна Америка, разяснява Бен Маркс, дипломат на Magento, който се включи в презентацията.

Константин Джелебов, създател и основен изпълнителен шеф на компанията за цифрови заплащания Phyre, показа вариантите за заплащания, които могат да бъдат препоръчани на потребителите. Компанията има над 100 хиляди регистрирани консуматори, формален сътрудник е на MasterCard и е спечелила премия за най-хубав fintech startup, посочи той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР