Вчера, в хода на предприети полицейски действия, в района на

...
Вчера, в хода на предприети полицейски действия, в района на
Коментари Харесай

Шофьор нападна полицай с брадва

Вчера, в хода на подхванати полицейски дейности, в региона на село Лепица, чиновници на Специализираните полицейски сили при ОДМВР – Плевен подали сигнал за прекъсване към водачите на товарен и лек автомобил. Те не изпълнили полицейското предписание и траяли по пътя към село Чомаковци, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
На входа на обитаемото място, макар подадените сигнали от втори екип, водачите още веднъж не се подчинили и траяли. Последвало гонене и на кръстовище в селото товарният автомобил понижил скоростта и от двете предни порти скочили лидерът и спътникът му. Единият побягнал, проникнал в двора на частен парцел, укрил се за малко в колибата на кучето, след което е арестуван.
Водачът, който слязъл от транспортното средство въоръжен с ръкохватка от секира, нападнал единия от служителите на реда и му нанесъл удари. Това наложило да бъде създаден сигнален изстрел със стоп патрон в безвредна посока.
Макар че нападението траяло, нападателният мъж е арестуван, след което е прегледан от медицински екип. Полицейският чиновник е със междинна телесна щета. Междувременно, лекият автомобил бил последван до земен път в региона на село Чомаковци, където лидерът скочил по време на придвижване и се укрил. Задържан е спътникът му. Двата автомобила са конфискувани.
При извършените процесуално–следствени дейности е открито, че те са натоварени с общо 3 куб. м дърва за огрев. По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.235, ал.2 от Наказателен кодекс под надзора на районната прокуратура в Червен бряг, работата по което продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР