Вчера, в деня на християнския светец лечител Св. Харалампий, Комплексът

...
Вчера, в деня на християнския светец лечител Св. Харалампий, Комплексът
Коментари Харесай

Комплексът за социални услуги за деца и лица с увреждания в Мездра стана на 5 години /снимки/

Вчера, в деня на християнския светец врач Св. Харалампий, Комплексът за обществени услуги за деца и лица с увреждания (КСУДЛУ) в Мездра празнува 5 години от своето основаване. По този мотив в Центъра за настаняване от фамилен вид №2 се състоя празненство, което събра дружно част от потребителите и личния състав на комплекса. Празника на децата и младежите в риск почетоха заместник-кметът на Мездра Нели Минева и секретарят на общината инж. Светлана Мицева.
„ Определено смяната за децата и младежите след извеждането им от някогашния Социален дом преди 5 години е към по-добро, показа шефът на комплекса Кристина Музийска. Тук те се усещат доста по-добре, живеят в среда, близка до фамилната, грижите, които се поставят за тях, са по-качествени, все едно са си у дома. “
Домакините на тържеството бяха подготвили музикална стратегия, показана от Ваня Любомирова и Георги Михайлов, които извършиха известни български естрадни и национални песни - „ Вълшебница “, „ Песен за българката “, „ Ако си дал “, „ Аз просто те обичам “, „ Ситен дъжд вали като маргарит” и „ Едно бясно, бясно младо “.
Накрая всички се хванаха на хорото, а за край - духнаха свещичките на празничната торта.
Поздравителен адрес по случай 5-ия рожден ден на комплекса изпрати кметът на Мездра Иван Аспарухов. „ Благодаря Ви, че с доста обич и безрезервност, без да пестите старания, полагате грижи за децата и младежите със характерни потребности и подпомагате развиването на техните самостоятелни качества, се споделя в приветствения адрес. Постигнатото от Вас в това отношение е мотив за задоволство и заслужена горделивост. Приемете откровените ми пожелания за здраве и нови професионални триумфи във Вашата високохуманна и виновна задача - обезпечаване на самостоятелен живот за потребителите на комплекса обществени услуги, на равнопоставеност и консолидираното им в нашето общество. “
В момента в КСУДЛУ, който включва три Центъра за настаняване от фамилен вид, две Защитени жилища и едно Преходно жилище, са настанени 56 деца и младежи в риск. За тях се грижат 45 обществени служащи, медицински сестри, фелдшери, обществени педагози, възпитатели и др.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР