„Вчера в деловодството на Народното събрание е получено писмо от

...
„Вчера в деловодството на Народното събрание е получено писмо от
Коментари Харесай

Свиленски: Атанас Пеканов отказва да изпълнява конституционните си задължения

„ Вчера в деловодството на Народното събрание е получено писмо от вицепремиера Атанас Пеканов. Ще си разреша да го прочета, с цел да видите отношението на служебния кабинет, на министрите, на вицепремиера на България към нас, народните представители, към институцията Народно заседание и към българските жители “.

Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски от парламентарната група. Той показа писмото на вицепремиера Пеканов към Председателя на Народно събрание, в което се споделя следното:

„ Уважаеми господин Желязков, на учредения чл.93, алинея 3 и чл.111 от Правилника, заради командировка в чужбина, апелирам да не бъда включван в дневния ред на Народно събрание за чуване в интервала 26-28 април 2023 г,, както и да бъде отсрочен срокът за писмени отговори на въпроси, заложени на 19 април 2023 година На същото съображение, апелирам да бъдат отсрочени и всички други устни и писмени въпроси, които биха зародили в посочения интервал “.

„ Този човек, повлиян от поддръжката на този, който го е назначил за вицепремиер, който вижда в парламентарния надзор „ разпит на министри “, а не чуване, си разрешава да прати това писмо до ръководителя на Народното събрание “, сподели Георги Свиленски.

Социалистът уточни, че член 93, алинея 3, на който Пеканов се основава гласи, че министър-председател, зам. министър-председател или министър, може да откаже вербален или писмен отговор на въпрос заради болест, командировка отвън страната или при неотложни случаи:

„ Писмен или вербален отговор на въпрос, ние желаеме чуване “, посочи Свиленски.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР