Вчера, в 20:00 часа в Зала 1 на Фестивален и

...
Вчера, в 20:00 часа в Зала 1 на Фестивален и
Коментари Харесай

Незабравима нощ с класически джаз и френски шансони във ФКЦ

 Вчера, в 20:00 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна, своето начало означи 16-oто подред издание на Международния фестивал за късометражно кино IN THE PALACE – единственият в страната Оскар квалифициращ фестивал. Традиционно събитието, с изключение на богата кино стратегия, показва и паралелна музикална такава, като церемонията по формалното разкриване продължи с извънредния план " Джаз будоар ". Вера Шандел, Ангел Заберски, Стоян Янкулов – Стунджи и Борис Таслев предложиха на варненската аудитория и гостите на фестивала незабравима нощ с типичен джаз и френски шансони – " стандарти “ в музиката, които както самата Шандел означи, справедливо " подвигнаха “ залата на крайници. Сред публиката в Зала 1 бяха и членовете на интернационалното жури в спортната стратегия на филмовия фестивал.

Почетната комисия се съставлява от общо 12 одобрени представители на международната кино промишленост, измежду които са приетия и неведнъж награждаван режисьор и член на Академията Али Асгари, извънредно сполучливата продуцентка Катя Тричкова, като представител на родния бранш, основаният във Англия продуцент Файзал Куреши, прочут с проверяващите си документални филми – притежател на премия BAFTA и от напълно скоро Emmy, и не на последно място, огромният продуцент Санди Либерсън – дълготраен президент на 20th Century Fox и други водещи компании.

В идващите 6 дни на фестивала програмата е уплътнена с по 4 кино блока от състезанието на ден – от 15:00, 17:00, 19:00 и 21:00 часа в Зала 2 на ФКЦ Варна. На идващия ден в същата зала от 11:00 часа до края на фестивала, публиката има опцията да се срещне с създателите на показаните предния ден филми и да разиска творбите им и зададе въпроси към режисьорите, продуцентите и актьорите, работили по тях.

Паралелно с състезанието, в Зала 6 всеки ден от 19:30 и 21:30 часа фестивалът показва специфични селекции от късометражни филми, предоставени от най-утвърдените кино конгреси в света, Европа и у нас, а точно номинираните и наградени с Оскар късометражни филми, номинираните и наградени късометражни филми от Европейската кино академия, и за първи път, специфична стратегия от най-хубавите късометражни филми на София Филм Фест.

Освен богатата кино стратегия, в идващите дни от фестивалната седмица публиката на Варна ще се радва и на още няколко музикални концерта: NIKOBO на Нейко Бодуров на 20.09.; Орлин Павлов и Живко Петров Трио на 21.09.; LaMigra на 22.09.; и планът на огромния Михаил Йосифов BG Vintage на 26.09. Музикалната стратегия започва от 20:00 часа в Зала 1 на ФКЦ- Варна, като билети могат да се намерят на касите на комплекса и мрежата на Eventim.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР