Вчера УЕФА наложи тежко наказание на България за расисткия скандал

...
Вчера УЕФА наложи тежко наказание на България за расисткия скандал
Коментари Харесай

Случайно или не? Двете антирасистки организации, които се нахвърлиха с ярост срещу България, базирани в Лондон

Вчера УЕФА наложи тежко наказване на България за расисткия скандал по време на евроквалификацията с Англия, която се игра на стадион “Васил Левски” през октомври.

Европейската централа ни глоби за два мача пред празни трибуни, вторият от които е конвенционален и ще влезе в действие при сходно нарушение през идващите 2 години. Освен това България отнесе санкция в размер на 85 000 евро.

В Англия пък дефинираха наказването за прекомерно леко, а островитяните получиха поддръжка от няколко антирасистки организации.

Най-активни в нападките против България бяха две - Kick it Out и FARE. Пиара Поуар, началник на партньорската организация на УЕФА за мониторинг на дискриминирането (FARE), изрази неодобрение, че България не е била извадена от европейските квалификации. Горе-долу в същия звук се изрекоха и хора от Kick it Out.

Дали дейностите им в битката против расизма са откровени или не, можем единствено да гадаем. Факт е обаче, че и двете организации са основани в… Лондон.

Също по този начин е реалност, че нито една от упоменатите организации не сподели и дума във връзка расисткия скандал, разиграл се на евроквалификацията Англия - България месец по-рано на “Уембли”. Припомняме, че тогава почитатели на домакините бяха снимани по какъв начин скандират против българските играчи и аудитория “ш***ни цигани”. Един от тях бе привикан в полицията, след което освободен, само че локалните медии и расистки организации избраха да не го дискутират.
ЕВРО 2020 8 кръг, понеделник 14 октомври  България 0:6краен резулат  Англия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР