Вчера Уан И, член на Политбюро на ЦК на ККП

...
Вчера Уан И, член на Политбюро на ЦК на ККП
Коментари Харесай

Уан И обсъди ситуацията в Газа с външните министри на Палестина и Израел

Вчера Уан И, член на Политбюро на Централен комитет на ККП и външен министър на Китай, организира телефонни диалози с външния министър на Палестина Рияд Ал Малики и на Израел Ели Коен.

Малики показа палестинската позиция и сърдечно благодари за справедливата позиция на Китай, който даде филантропична помощ на палестинския народ. Уан И съобщи, че Пекин осъжда всички дейности, които нараняват цивилни жители и са в прорез с интернационалното право. Китай приканва за неотложно прекъсване на огъня, с цел да се обезпечат най-основните условия за битие на хората в Газа. Съветът за сигурност на Организация на обединените нации и страните отвън района, изключително огромните страни, би трябвало да поддържат справедлива и обективна позиция и да играят градивна роля за намаляване на рецесията, добави още външният министър на Китай. 

Ели Коен обясни израелските позиции и съображения за сигурност по настоящия спор. Уан И уточни, че новата ескалация на спора е привлякла погледи от целия свят и е обвързвана с избор сред война и мир. Всяка страна има право на самозащитата, само че би трябвало да се съблюдава интернационалното филантропично право и да се пази сигурността на цивилното население. Към момента най-важната задача е да се избегне по-нататъшната ескалация на обстановката, както и по-сериозно филантропично злополучие, добави още Уан И. 

Китайският външен министър акцентира, че единственият метод за разрешаване на палестинския въпрос е използване на „ решението за две страни “, с цел да се реализират правата за битие, учредяване на страна и връщане на територията на палестинския народ. Китай моли да се организира интернационална мирна конференция с по-голям престиж и по-висока успеваемост, с което да се насърчи по-скорошното възобновяване на мирните договаряния сред двете страни и разработване на съответен график и пътна карта. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР