Вчера цяла България бе свидетел на изключителния жест от страна

...
Вчера цяла България бе свидетел на изключителния жест от страна
Коментари Харесай

Човек в сянка: Кой пише речите на Доналд Туск

Вчера цяла България бе очевидец на изключителния жест от страна на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, който изнесе тирада на чист български по време на церемонията за откриването на българското председателство на Европейски Съюз. " Вярвам, че председателството ще бъде резултатно, както беше и Христо Стоичков преди 25 години ", пошегува се полякът и усмихна гостите в Народния спектакъл и феновете пред екраните.

Речта му на български език е следващо доказателство за уважението, което поляците питаят към България. Такива има значително. За 24 май и 3 март да вземем за пример полски дипломати и техните семейства рецитираха стихотворения на български.



Speech by Donald Tusk at the Opening ceremony of the Bulgarian Presidency from EU2018BG on Vimeo.

Речта на Туск бе колоритна и запаметяваща се, по този начин изпипана, че да се понрави даже и на най-големия евроскептик. Имаше заигравки със Захари Бахаров и " Игра на тронове ", Христо Стоичков, фактът, че нямаме пленено бойно знаме, бяхме наречени " потомци на Спартак ".

Зад хубавите речи на съумелите стоят един куп хора. Екипът на Туск не е изключение - в кабинета му работят 33-ма съветници. А и сигурно самите съветници си имат съветници.



Интерес у нас буди индивидът, написал речта на Туск - ирландецът Хюго Брейди.

Хората, които пишат речите и въобще се грижат за имиджа на някой значим човек, постоянно остават в сянка. Брейди обаче не просто написа речи.

 Хюго Брейди

Биографията му е богата - разгласява публикации в влиятелни издания като " Гардиън " и " Файненшъл таймс ". Главен откривател е в Центъра по европейски промени. Пише за бъдещето на Шенген, контратероризма, миграционните политики и общата битка на Европейски Съюз с проведената престъпност. И щом е експерт по тези тематики, то нищо чудно, че е написал такава тирада за България.

Всъщност тирада на Туск, написана от него, не за пръв път възбужда сходен интерес. В Дъблин през декември останаха впечатлени, че Туск употребява ирландска сентенция след речта си за бъдещето на Ирландия след Брекзит:

" Ní neart go cur le chéile " - Няма мощ без обединяване. Звучи познато, нали?
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР