Вчера техническият гений на Формула 1 Ейдриън Нюи навърши 64

...
Вчера техническият гений на Формула 1 Ейдриън Нюи навърши 64
Коментари Харесай

Ред Бул се готвят за живота без Нюи

Вчера техническият талант на Формула 1 Ейдриън Нюи навърши 64 години и макар, че няма желание скоро да се отдръпва от спорта, в Ред Бул се приготвят за деня, в който няма да могат да разчитат на британеца.

Нюи има значима роля за триумфите на отбора от 2006 година насам, когато стартира работа в Милтън Кийнс, само че шефът на отбора Кристиан Хорнър призна, че към този момент е било обсъждано по какъв начин тимът ще продължи да работи без инженера. Преди да се захване с болидите на Ред Бул Нюи сътвори коли, с които международни трофеи печелеха водачите на Уилямс и Макларън.

„ Ясно е, че това е вероятност, която сме обсъждали от известно време насам – изясни Хорнър пред австралийската медия Speedcafe. – Ролята на Ейдриън като основен механически шеф се разви със основаването на департамента Advanced Technologies и работата по хипер автомобила RB17, който обявихме по-рано през годината. Ейдриън работи по разнообразни планове и това означаваше, че хора от неговия екип би трябвало да стартират да поемат повече отговорности. ”
 Хорнър: Фетел повлия доста на моята кариера Хорнър: Фетел повлия доста на моята кариера
Хорнър уточни и по какъв начин върви това преразпределение на дилемите.
 Доктор Марко: Още няма решение за моторите на Ред Бул Доктор Марко: Още няма решение за моторите на Ред Бул
„ На първо място е Пиер Ваше, който е механически шеф и техническият екип – изясни Хорнър. – Те правят отлична работа и Ейдриън работи чудесно с тях. Той има енциклопедични познания, само че е ужасно да забележим, че техническият ни департамент се развива и какви резултати реализират. ”
 Верстапен: Имах проблеми с акомодацията към новите коли Верстапен: Имах проблеми с акомодацията към новите коли
Хорнър още веднъж съобщи, че сезон 2023 ще е по-труден за Ред Бул, защото отборът ще има право на 10% по-малко време в аеродинамичния тунел за развиването на новия си автомобил.
 Защо Нюи се е срамувал от RB18? Защо Нюи се е срамувал от RB18?
„ Трябва да сме оптимално ефикасни – изясни британецът. – И би трябвало да избираме доста деликатно дилемите, които да изпълняваме в тунела. Да забележим по какъв начин ще се оправим ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР