Вчера техническият директор на БФС - професор Лъчезар Димитров изпрати

...
Вчера техническият директор на БФС - професор Лъчезар Димитров изпрати
Коментари Харесай

Техническият директор на БФС изпрати открито писмо на Крушарски

Вчера техническият шеф на БФС - професор Лъчезар Димитров изпрати намерено писмо до президента и управлението на ПФК Локомотив Пловдив. Публикуваме цялостния му текст.

До Президента
на ПФК “Локомотив Пловдив 1926” АД
господин Христо Крушарски
До Съвета на шефовете
на ПФК “Локомотив Пловдив 1926” АД

Уважаеми господин президент,
Уважаеми господа,

С актуалното си мнение желая да заявя своята поддръжка съответно към състезателите, треньорите и шефа на ДЮШ при ПФК ”Локомотив” Пловдив.

Запознах се с позицията на част от почитателите на клуба, наблюдавах и развиването на тематиката в медиите и, макар, че рядко вземам отношение, в съответния случай няма по какъв начин да остана безразличен към протичащото се.

Разтревожен съм от атмосферата на напрежение, която се основава към ПФК Локомотив Пловдив. Смятам за неприемливо и несериозно хора, които не са експерти и нямат съответните познания и учебен ценз в региона на футбола, да разясняват работата на потвърдени експерти.

Като дълготраен шеф на Българска треньорска футболна школа при БФС, Ректор и Ръководител на катедра „ футбол’’при НСА, проследявам от близко активността на ДЮШ на Локомотив Пловдив. Убедено мога да настоявам, че там се работи на високо равнище. Школата разполага с най-съвременната методика за развиване на млади футболисти Коервер (Coerver). Познавам до един и всички треньори, следя тяхното развиване и равнище на познания и умения. Аз съм индивидът, който е дал позитивната рекомендация при назначението на Димитър Палазов за шеф на ДЮШ. Той има нужния лиценз „ А “, с цел да управлява Школата. Със същия лиценз са и треньорите Кириякос Георгиу и Васил Ангелов. С лиценз „ Б “ са треньорите Тодор Костов, Николай Греков, Андриан Чернев, Костадин Апостолов, Даниел Димитров, Светослав Каламов,Марио Колев, Атанас Бончев, Апостол Костадинов, както и Аян Съдъков-младши (който сега кара курса за „ Б “ лиценз).

Със „ C “ лиценз са Георги Иванов и Илиян Иванов. Никола Солаков е приключил НСА и следва да вземе лиценз през декември.

С вратарите работи Васил Камбуров, който има вратарски лиценз „ А “, а за кондиционната подготовка на футболистите се грижи небезизвестният Николай Петров, който има голям принос в развиването на българската лека атлетика.

Свидетел съм, че треньорите от Школата постоянно вземат присъединяване в интернационалните курсове и семинари, което е от изгода за тяхното развиване. Наясно съм с условията на сегашния шеф Димитър Палазов и въведената от него организация на работата в школата - вършат се месечни и годишни доклади от треньорите, ежемесечни видеоанализи на треньорската работа, има седмични предварителни проекти. Всяка една подготовка се архивира, а в Школата разполагат с портфолио на всеки един играч, вършат се физически проби с фотоклетки, употребява се GPS ситема, пулсометри и други стратегии и средства за следене и надзор на положението на футболистите. Младите футболисти посещават възпитателни лекции, а има обединения, които са минали през проведени особено за тях курсове - хранителен режим, предварителна защита на контузиите, както и съвещания с психолог.

През лятото в школата са организират самостоятелни тренировки, а сега текат спомагателни тактико-технически занимания по обособените звена - бранители, халфове, нападатели.

Лично всяка година изпитвам треньори и студенти на Лаута. Очевиден е казусът с базата, която лимитира качествената работа на треньорите и откровено се надявам този проблем скоро да бъде решен. Но моите персонални усещания са, че по-голямата спънка за естествената работа, е напрежението, което се внася от външни фактори.

Във футбола да развиваш деца е извънредно сложна и виновна работа. Недопустимо е към треньорите да се oказва външен напън с голословни искания на родители или почитатели.

В умозаключение желая да подчертая, че единствените способени органи, които имат право да правят оценка компетенциите на треньорите и качеството на тяхната професионална работа са Техническият комитет и Треньорска школа на БФС.

Препоръчвам на управлението на ПФК ”Локомотив” Пловдив да се абстрахира от отрицателните внушения и искания и да поддържа положително управлението, състезателите и треньорите в ДЮШ.

15.10.2018 година
Гр.София

Проф. Лъчезар Димитров,
Технически шеф на Българскя футболен съюз
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР