Вчера Таско Ерменков от БСП пусна бомбата, че цяла София

...
Вчера Таско Ерменков от БСП пусна бомбата, че цяла София
Коментари Харесай

Паника за политическа употреба

Вчера Таско Ерменков от Българска социалистическа партия пусна бомбата, че цяла София е пред умиране, тъй като водата й е инфектирана с рискови химикали, съзнателно изсипани в Искъра и всичко това още веднъж съзнателно прикрито от управляващите.
Като източници на това изказване Ерменков уточни стоманени информатори - едни другари, на които вярвал, едни персонални известия на хора, на които други другари им били съобщили, и тем сходни.... Изобщо, източник вид " една жена сподели ".
И настана вакханалия. Софиянци се тормозиха , а околните им започнаха да им звънят и да ги предизвестяват да не пият от отровната вода. Целият институционален запас - от самостоятелни специалисти до община и ръководещи, беше впрегнат да излиза в неделя и час по час да твърди популацията, че страховете са неоснователни , че изказванията на Ерменков са неистини, и че водата е с положително качество.
И всичко това се случи, тъй като възприятието на безотговорност у нас е навсякъде и то важи както за най-дребните тарикати, по този начин и за най-големите политически интриганти.
Таско Ерменков евентуално даже не се е сетил, че рискува нещо. И за какво да го прави. В България лъжите в политиката са метод на живот за мнозина, и те нормално остават без последствия. Ето за какво една неистина повече или по-малко на провокаторите от Българска социалистическа партия евентуално им е изглеждала без значение.
Само че и лъжите, както и всичко останало, имат възможни граници . Едно е да кажеш, че не си се срещала с Решетников, а напълно друго - че 2 млн. души в страната за под действителната опасност да бъдат отровени. Утре Ерменков може да излезе и да разгласи, че в АЕЦ " Козлодуй " е имало повреда с нуклеарно замърсяване, за което е сигурен от " едни другари, на които има вяра ".
Много малко е нужно на българина да изпадне в суматоха. Той по този начин или другояче няма особена религия на институциите и теориите за конспирации и за секрети и затулени закононарушения хващат дикиш доста елементарно. Подобни провокации фактически са опасност за националната сигурност и заради тази причина Таско Ерменков би трябвало да бъде разследван и вероятно осъден с цялата суровост на закона.
Важно е той да послужи за образец, тъй че на следващия ден различен политически манипулатор да не си разреши да си играе със страховете на българите. Достатъчна ни е суматохата от действителните проблеми, с цел да се оправяме и с такава от подправени.
Автор: Десислава Любомирова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР